Wie is Rudy?

Rudy is geboren in Gent op 14 februari 1960 en woont in Gent-Drongen. Hij is vanaf januari 2019 schepen van Sociaal beleid & Armoedebestrijding, Gezondheid & Zorg,  Seniorenbeleid en Financiën.  Hij is ook voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD) van het OCMW en van het AZ Jan Palfijn. Lees hier meer over het beleid en de bevoegdheden van Rudy.

 

Rudy is verpleegkundige van opleiding en studeerde nadien ook verpleegkundig beleid en management social profit. Voor hij schepen werd in 2003, had hij een professionele loopbaan in de zorgsector (Volkskliniek).

 

Rudy's politieke loopbaan

Rudy startte zijn politieke loopbaan na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 1988. Van 1989 tot 1994 werd hij OCMW-raadslid.  Ook de volgende zes jaar bleef hij OCMW-raadslid en was van 1996 tot en met 2000 ondervoorzitter van het Vast Bureau. 

Bij de verkiezingen van oktober 2000 werd Rudy Coddens overtuigend gekozen tot gemeenteraadslid van Gent. In september 2003 werd hij schepen van Onderwijs en Opvoeding.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 volgde hij zichzelf op als schepen van Onderwijs en Opvoeding.  Midden 2010 werd hij ook bevoegd voor het Noord-Zuidbeleid en het Vredeshuis.

 

Rudy als schepen en OCMW-voorzitter

In januari 2013 keerde Rudy terug naar het OCMW als voorzitter, daar waar zijn politieke loopbaan begon. Daarnaast werd hij ook schepen van Seniorenbeleid, Werk, Armoedebestrijding en Openbaar Groen. Bekijk hier alle bevoegdheden van Rudy.

Rudy zet zich op alle vlakken in voor Gent en de deelgemeenten. Rudy wordt hierin gesteund door een team van medewerkers.

 

Rudy en zijn hobby's

Behalve zijn engagement voor alle Gentenaars als OCMW-voorzitter en schepen, is Rudy tevens actief op sportief en cultureel vlak.

Sinds 1 mei 2005 is Rudy voorzitter van de Socialistische Studiekring. Hij was ook jarenlang voorzitter van de Vrije Zwemmers Drongen en was ook bestuurder van de vzw van het Centrum voor Jonge Kunst in Gent (Mariakerke). 

Rudy speelde vele jaren tafeltennis in competitieverband. Daarna was hij 17 jaar voetbalscheidsrechter bij KBVB Oost-Vlaanderen.  Rudy is ook een vurige supporter van onze Buffalo's en peter van de KAA Gent Ladies.

 

Rudy luistert

Rudy's slogan is "éérst luisteren, dát is gemeentepolitiek". Hij maakt dit steeds meer dan waar. Hier kan je de realisaties bekijken van Rudy.

Rudy luistert ook graag naar jou: neem gerust contact op met hem!