Rudy is geboren in Gent op 14 februari 1960 en woont in Gent-Drongen. Hij is vanaf januari 2019 schepen van Sociaal beleid & Armoedebestrijding, Gezondheid & Zorg,  Seniorenbeleid en Financiën. Hij is ook voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD) van het OCMW en van het AZ Jan Palfijn. Lees hier meer over het beleid en de bevoegdheden van Rudy.

 

Rudy is verpleegkundige van opleiding en studeerde nadien ook verpleegkundig beleid en management social profit. Voor hij schepen werd in 2003, had hij een professionele loopbaan in de zorgsector (Volkskliniek).

 

Rudy's politieke loopbaan

Rudy startte zijn politieke loopbaan na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 1988. Van 1989 tot 1994 werd hij OCMW-raadslid.  Ook de volgende zes jaar bleef hij OCMW-raadslid en was van 1996 tot en met 2000 ondervoorzitter van het Vast Bureau. 

Bij de verkiezingen van oktober 2000 werd Rudy Coddens overtuigend gekozen tot gemeenteraadslid van Gent. In september 2003 werd hij schepen van Onderwijs en Opvoeding en hij was dat gedurende 9 jaar (2003-2012).  Van 2012 tot 2018 was hij OCMW- voorzitter en schepen van Seniorenbeleid, Werk en Armoedebestrijding. Van 2017 tot en met 2018 was hij ook  bevoegd voor Openbaar groen.

Rudy is vanaf januari 2019 schepen van Sociaal beleid & Armoedebestrijding, Gezondheid & Zorg, Seniorenbeleid en Financiën.  Hij is ook voorzitter van het Bijzonder Comité Sociale Dienst (BCSD) van het OCMW en van het AZ Jan Palfijn.

Bekijk hier alle bevoegdheden van Rudy.

Rudy zet zich op alle vlakken in voor Gent en de deelgemeenten. Rudy wordt hierin gesteund door een team van medewerkers.

 

Rudy en zijn hobby's

Behalve zijn engagement voor alle Gentenaars als schepen, is Rudy tevens actief op sportief en cultureel vlak.

Rudy speelde vele jaren tafeltennis in competitieverband. Daarna was hij 17 jaar voetbalscheidsrechter bij KBVB Oost-Vlaanderen.  Rudy is ook een vurige supporter van onze Buffalo's en peter van de KAA Gent Ladies.

Rudy houdt van wandelen en fietsen, maar ook van gezellig thuiszijn en lekker eten. Als het goed weer is werkt Rudy graag in zijn tuin.

 

Rudy luistert

Rudy's slogan is "éérst luisteren, dát is gemeentepolitiek". Hij maakt dit steeds meer dan waar. Hier kan je de realisaties bekijken van Rudy.

Rudy luistert ook graag naar jou: neem gerust contact op met hem!