Eren van vrijwilligers Open Huizen: ‘Veel menselijke warmte dankzij jullie!’
zaterdag 11 november 2023
Opening ‘Seniorenweek 2023’: Enige stad die zo’n uitgebreide week organiseert!
maandag 20 november 2023

21 sossen op lijst VOOR GENT voorgesteld: ‘Goesting om er in te vliegen!’

Op zondag 12 november 2023 hebben onze kopvrouw Astrid De Bruycker en Mathias De Clercq 46 van de 53 kandidaten van VOOR GENT voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober 2024 voorgesteld, in stadstheater Minard. Dat gebeurde nadat onze leden (en die van Open VLD) op de algemene vergadering ’s ochtends de invulling van de plaatsen goedkeurden.

“De VOOR GENT-lijst bevat een mooie mix van mensen van alle leeftijden, diverse achtergronden en uit vele hoeken en kanten van onze stad. De lijst zal ook vijf onafhankelijke kandidaten tellen. Die zullen later worden voorgesteld.”

Alle 21 sossen voorgesteld

In de top 10 staan vijf socialisten: Astrid (2), Freya (4) en Joris (6); en de nieuwelingen Dilek Arici (8) en Frederik Sioen (10).

Daarna volgen onze fractieleider Sven Taeldeman (13), fractieleider in de provincieraad Bruno Matthys (16), Sabena Donkor (19), Kalifa Diaby (22), Cindy Baeyens (24), Andres Coupé (26), Clara Calis (28), Luca Lewis De Bruycker (32), Veerle Baert (34), Koen Neirynck (36), Henda Zerelli (38), Esther Goldschmidt (42), Rania Kabbar Mohamed (44), voorzitter beweging Joachim Boderé (46) en BCSD-raadslid Burak Nalli (49). Ik als ‘ouwe getrouwe’ duw de lijst op de 53ste plaats.

De helft nieuwelingen

Onder onze kandidaten zijn er 11 mannen en 10 vrouwen. Onze jongste kandidaat, Andres, is 19 jaar; Rudy is met zijn 63 lentes de oudste. 11 van onze kandidaten stonden nog nooit eerder op een lijst.

“Dat is een zeer bewuste keuze”, zegt onze politiek voorzitter Joris Vandenbroucke. “We geven geëngageerde nieuwelingen meteen de kans om actief aan politiek te doen. Vers bloed voor onze beweging!”

“De Gentenaars mogen vertegenwoordigen in de gemeenteraad, dat blijft ’t schoonste dat er is”, vult Astrid aan. “Elk van onze mensen heeft het hart op de juiste plaats en goesting om er in te vliegen. Precies wat we nodig hebben… Voor Gent. Wij kijken er al naar uit om samen met onze Vooruit-kandidaten en al onze militanten enthousiast campagne te voeren!”

Het overzicht van alle kandidaten vind je op www.voorgent.be