Laagdrempelige psychologische hulp hielp al 955 Gentenaars
donderdag 12 oktober 2023
Herstelbedden voor daklozen met medische zorgen
dinsdag 31 oktober 2023

Hoge tevredenheid cliënten OCMW: Wat we doen maakt het verschil voor veel mensen

Voor de derde keer al, heeft het OCMW van Gent een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. 2.261 cliënten kregen in het voorjaar van 2023 een vragenlijst. Het resultaat is een tevredenheidsscore van 8,3 op 10. In 2021 was dat nog 8,1. Verder bevestigen 7 op 10 cliënten dat hun situatie beter is geworden dankzij OCMW Gent. Tot slot geeft 1 op 3 aan dat de samenwerking met de maatschappelijk werker het belangrijkste is.

Ik ben trots op al onze medewerkers, het maakt niet uit welke job ze doen. Want: de tevredenheid van onze cliënten van de Welzijnsbureaus en van Thuislozen zorg wás al hoog, en die blijft stijgen. We halen op álle aspecten een zeer hoge tevredenheidsscore. Zo’n resultaten kan je alleen maar behalen met personeelsleden met een groot hart voor de mensen, een tomeloze inzet en de wil om samen te werken.

De stijgende tevredenheid over ons werk, bij de mensen voor wie we het allemaal doén, geeft ook mij veel voldoening. Maar de resultaten, die zijn er vooral dankzij ons personeel. Chapeau. We gaan samen hard verder blijven werken om van Gent een plek te maken waar iedereen mee kan. Want wat we doen maakt wel degelijk het verschil voor veel mensen, da’s duidelijk.