Gratis screening op hart- en vaatziekten voor de Gentenaars
woensdag 14 juni 2023
Trots op de nieuwe lichting sociale gidsen!
dinsdag 27 juni 2023

Gentenaars kunnen op meer dan 50 locaties gratis drinkfles bijvullen

In het kader van het Gentse warmteactieplan is er een nieuwe website die plaatsen in kaart brengt waar je gratis je drinkfles of beker kan bijvullen: www.stad.gent/verkoeling. Na een oproep binnen de Stad zijn er nu meer dan 50 locaties, met onder meer musea, bibliotheken en lokale dienstencentra.

Gent telt tal van plaatsen waar je gratis je drinkfles of beker kan bijvullen, maar niet iedereen weet ze te vinden. In het kader van het warmteactieplan lanceert de Stad Gent daarom de nieuwe website www.stad.gent/verkoeling, waar alle gratis drinkwaterpunten op één kaart worden aangeduid.

In totaal staan er nu meer dan 50 gratis drinkwaterpunten op de kaart. Dat zijn er een pak meer dan voorheen na een oproep van de Stad Gent bij musea, lokale dienstencentra en stadsdiensten. Er komen ook nog affiches die voorbijgangers duidelijk maken dat er gratis water te vinden is.

De drinkwaterpunten zijn bij warm weer heel belangrijk voor kwetsbare groepen zoals ouderen, jonge kinderen en dak- en thuislozen. Daarom zullen stadsmedewerkers de nieuwe kaart actief bij die doelgroepen promoten. Om dezelfde reden toont de kaart ook nog schaduwrijke openbare plaatsen in Gent, plaatsen waar je even kan schuilen voor de hitte, zoals gebouwen van stadsdiensten, parken met bomen, enzovoort.

Rudy Coddens: “We vragen elke inwoner om extra aandacht te besteden aan alleenstaanden, ouderen en kinderen. Zij zijn erg kwetsbaar tijdens deze warme dagen. Deze kaart maakt het makkelijker om onze inwoners de weg te wijzen naar drinkwater en schaduw.”