Bewoners woonzorgcentrum Het Heiveld zelf aan het woord in gloednieuwe podcast
woensdag 17 augustus 2022
OPROEP: schenk babyspullen aan kwetsbare gezinnen via Baby-Nest
donderdag 8 september 2022

Vaccinatiecentrum in Flanders Expo heropent op 12 september voor ‘herfstprik’

Het Gentse vaccinatiecentrum heropent op maandag 12 september 2022, ditmaal in hal 3 van Flanders Expo. De eerste uitnodigingen voor een ‘herfstprik’ worden eerstdaags verstuurd vanuit Vlaanderen naar de Gentse 65-plussers, zorgverleners en personen met een verminderde immuniteit. Zij kunnen een afspraak maken via stad.gent/vaccinatie of via 09 210 10 44.

De eerste uitnodigingen voor een ‘herfstprik’ worden eerstdaags verstuurd vanuit Vlaanderen naar de Gentse 65-plussers, zorgverleners en personen met een verminderde immuniteit. Voor hen is een extra prik sterk aanbevolen. Later zullen alle Gentenaars vanaf 18 jaar een uitnodiging krijgen voor een herfstprik, en dit volgens dalende leeftijd.

We willen de Gentenaars de kans geven om zichzelf en anderen te beschermen en zo een eventuele golf van besmettingen in het najaar vermijden, want het coronavirus circuleert nog steeds. Met een nieuwe prik kunnen we onze bescherming, die geleidelijk is afgenomen na eerdere inentingen, nu opnieuw versterken.

De Stad en Eerstelijnszone Gent openen daarom vanaf maandag 12 september 2022 opnieuw de deuren van het Gentse vaccinatiecentrum, dit keer in hal 3 van Flanders Expo in plaats van hal 2. Het vaccinatiecentrum zal in eerste instantie elke weekdag open zijn van 9 uur tot 17 uur. Gentenaars moeten wel een afspraak maken via stad.gent/vaccinatie of via de vaccinatielijn 09 210 10 44. De doorloop in het vaccinatiecentrum zelf blijft grotendeels dezelfde als de vorige keren. Ter plaatse zal er weer assistentie voorzien zijn. Er is ook opnieuw parking voor wie met de fiets of met de wagen komt. De ingang van hal 3 zal duidelijk aangeduid worden met pijlen.

De Lijn voert vanaf 1 september werken uit aan tramlijn 1 in de Voskenslaan, waardoor de route van en naar Flanders Expo onderbroken is. De Lijn voorziet daarom tijdelijk een pendeldienst tussen Gent-Sint-Pieters en Flanders Expo. Die rijdt op de dagen dat het vaccinatiecentrum geopend is, telkens tussen 9 uur en 17 uur en dat om de 25 à 30 minuten. Gentenaars moeten net als de vorige keer wel een ticket aankopen. Ze kunnen dit vervolgens omruilen in het vaccinatiecentrum voor een gratis ticket.

Ziekenhuizen en zorgvoorzieningen kregen in de zomermaanden al de mogelijkheid om hun personeel te vaccineren. Bewoners van woonzorgcentra kunnen zich in september en oktober binnen hun voorziening laten vaccineren. Voor Gentenaars die moeilijk in het vaccinatiecentrum raken, is net zoals bij de vorige campagnes mobiele vaccinatie mogelijk via de huisarts.