Budget Stad Gent in evenwicht: Keuzes gemaakt met zorg voor álle Gentenaars
woensdag 29 juni 2022
Vaccinatiecentrum in Flanders Expo heropent op 12 september voor ‘herfstprik’
donderdag 18 augustus 2022

Bewoners woonzorgcentrum Het Heiveld zelf aan het woord in gloednieuwe podcast

Woonzorgcentrum Het Heiveld lanceert een eigen podcast waarbij bewoners zelf aan het woord zijn. De ‘Potkast’ is letterlijk een kast op wielen die het woonzorgcentrum doorkruist. In de podcast interviewt een medewerker van het woonzorgcentrum een bewoner, collega, vrijwilliger of mantelzorger. De gespreksonderwerpen worden getrokken uit een pot die op de kast staat.

De gespreksonderwerpen worden getrokken uit een pot die op de kast staat.

Woonzorgcentrum Het Heiveld, een van de vijf woonzorgcentra van de Stad Gent, start met een eigen podcast. De ‘Potkast’ is letterlijk een kast op wielen die het woonzorgcentrum doorkruist. Om de twee weken interviewt een collega van het team ‘Leven en wonen’ van het woonzorgcentrum een bewoner, medewerker, vrijwilliger of mantelzorger. De gespreksonderwerpen worden getrokken uit een pot die op de kast staat: liefde, zorg, ouderdom, seksualiteit, het leven in gemeenschap, eenzaamheid, enzovoort.

De luisteraar krijgt zo op een ludieke en ongedwongen manier een beeld van het leven in een woonzorgcentrum. Tegelijk geeft de podcast aan de bewoners een stem. Door ook medewerkers aan het woord te laten, hoopt Het Heiveld jonge mensen te motiveren om te kiezen voor een job in de ouderenzorg. De podcast is te beluisteren via Spotify en via de website van het woonzorgcentrum.

Deze boeiende podcast, een zoveelste vernieuwend initiatief, geeft de bewoners van Het Heiveld letterlijk en figuurlijk een stem en neemt luisteraars mee in de wereld van het woonzorgcentrum. Er wordt dus tijd gemaakt voor innemende gesprekken én we dragen bij tot een beter begrip van wat reilt en zeilt in een woonzorgcentrum.