Kleiner vaccinatiepunt in huisartsenwachtpost UZ Gent opent deuren op 4 mei
maandag 25 april 2022
Lekker(s) op school
dinsdag 24 mei 2022

80-plussers kunnen vanaf eind mei om vierde prik in Flanders Expo

80-plussers kunnen vanaf eind mei om vierde prik in Flanders Expo

Vanaf eind deze week krijgen alle Gentse 80-plussers een uitnodiging voor een vierde prik tegen het coronavirus. Ze kunnen daarvoor vanaf 31 mei terecht in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Gentenaars die in een woonzorgcentrum verblijven, kunnen daar een vierde prik krijgen.

Vanaf eind deze week ontvangen 8.500 Gentse 80-plussers een uitnodiging voor een lentebooster tegen het coronavirus. Ze kunnen daarvoor vanaf 31 mei terecht in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo, dat tijdelijk opnieuw de deuren opent. Ze moeten wel eerst een afspraak maken via stad.gent/vaccinatie of via de vaccinatielijn op 09 210 10 44.

We blijven steeds waakzaam en zorgen dat vaccinatie in Gent altijd mogelijk is. Recent konden we afbouwen en omschakelen naar een kleiner vaccinatiepunt, nu schalen we snel terug op naar een centrale locatie omdat we zo meer mensen per dag kunnen vaccineren. Toegankelijkheid en ondersteuning voor kwetsbare Gentenaars stellen we telkens voorop.

Momenteel wordt er al zeker geprikt op 31 mei (volledige dag), 1 juni (namiddag) en 8 juni (namiddag). Daar kunnen later nog data aan toegevoegd worden. Net zoals bij de eerdere prikken zal er ook nu assistentie ter plaatse zijn voor mensen die hulp nodig hebben. Naast de 8.500 Gentse 80-plussers die nog thuis wonen, kunnen ook de Gentenaars die in een woonzorgcentrum verblijven een vierde prik krijgen, en dat ongeacht hun leeftijd. Zij hoeven niet naar Flanders Expo te komen, maar krijgen een vaccin in het woonzorgcentrum zelf.