‘Expeditie Miriam’: “Alleenstaande moeders sterker maken”
woensdag 9 maart 2022
Gent maakt werk van opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen
vrijdag 18 maart 2022

Alle 65-plussers gratis een levensreddende ‘gele doos’

Vandaag, dinsdag 15 maart 2022 kondigde ik aan, dat binnenkort 40.000 Gentenaars ouder dan 65 een brief krijgen waarmee ze hun ‘gele doos’ gratis kunnen afhalen in het lokaal dienstencentrum of bij de apotheker in hun wijk.

De gele doos werd twee jaar geleden als proefproject gelanceerd in Ledeberg, Ze bevat een ringboekje waarin de 65-plussers hun persoonlijke gegevens, contactpersonen en medische gegevens kunnen noteren. Als ze een meegeleverde blauwe sticker op de binnenkant van hun voordeur plakken, weten de hulpdiensten dat er zo’n gele doos in de koelkast ligt. Zo winnen de hulpverleners kostbare tijd in noodsituaties. Dat kan absoluut mensenlevens redden!

Ook in Gentbrugge werd de doos eerder al geïntroduceerd. In beide wijken zijn tot nu toe zo’n 2.500 dozen verspreid. “We kochten nu nog eens 15.000 gele dozen en 25.000 boekjes aan om medische gegevens in te noteren, zodat hulpverleners gemakkelijk, snel en adequaat hulp kunnen bieden.”

Ook wie chronisch ziek is, kan op vraag een gele doos krijgen.

Voor meer info over de gele doos kan je terecht op: https://ap.lc/e9thf