Voor de vlammen in het vuur dat onze stad warm houdt
maandag 14 februari 2022
Gent solidair met Oekraïne
woensdag 2 maart 2022

Wie nog een vaccin nodig heeft, moet niet ver meer lopen

Gentenaars kunnen zich vanaf 7 maart 2022 opnieuw dicht bij huis laten vaccineren tijdens de vaccinatietoer Prik&Go. Deze keer niet in een busje, maar op vaste locaties in de wijken. Gentenaars kunnen er zonder afspraak terecht voor een booster, maar ook voor een eerste of tweede prik.

Net zoals in augustus en september 2021 organiseren de Stad en Eerstelijnszone Gent ook nu een vaccinatietoer langs de Gentse wijken speciaal voor Gentenaars die het moeilijk hebben om tot in Flanders Expo te geraken. Deze keer gebeurt het vaccineren niet in een busje, maar op vaste locaties zoals lokale diensten- of buurtcentra. Gentenaars kunnen er zonder afspraak een booster laten zetten, maar ook een eerste of tweede prik.

Ook kinderen kunnen er terecht voor een vaccin. Zij moeten wel vergezeld zijn van een ouder of voogd, of een toestemmingsbrief meebrengen. Jongeren die een boosterprik willen, moeten eveneens een aparte toestemmingsbrief invullen. Alle toestemmingsbrieven en de kalender met de locaties zijn te vinden op stad.gent/vaccinatietoer.

Met onze pop-upvaccinatiepunten geven we iedereen die om uiteenlopende redenen nog niet in Flanders Expo geraakte alsnog de kans om dicht bij huis gevaccineerd te worden. Omwille van hun laagdrempelig karakter en bekendheid in de buurten zijn lokale dienstencentra ideale partners in de vaccinatiecampagne.

Voor wie wel in Flanders Expo geraakt, blijft het vaccinatiecentrum geopend. Het centrum is de komende weken open op afspraak op 23 en 25 februari, en in de krokusvakantie op 2 maart en tijdens een nocturne op 3 maart. Daarnaast is het elke woensdagnamiddag open op afspraak. Voor kindervaccinaties is dat op 2, 9 16 en 30 maart. Meer informatie op stad.gent/vaccinatietoerstad.gent

Vaccinatiecijfers

Momenteel kreeg bijna 91% van alle Gentenaars minstens 1 prik en is 82% volledig gevaccineerd. Van die 82% basisgevaccineerden kreeg nog eens 82% intussen ook al zijn of haar boosterprik. Bij jongeren tussen 12 en 17 jaar is 26% geboosterd. Van de 5 tot 11-jarigen kreeg al 26% een kindervaccin.

#wezijnerbijna #vaccinerendoejenietalleenvoorjezelf #fieropvaccinatiecijfersGent