Gentse vaccinatiebus sluit rondreis af: 4.856 prikken gezet
donderdag 30 september 2021
Gent in relance: budget in evenwicht
vrijdag 29 oktober 2021

Vaccinatiecentrum Flanders Expo heropent op 1 december

Het vaccinatiecentrum in Hal 2 van Flanders expo heropent op 1 december 2021. Gentse 85-plussers en 65-plussers zullen er nog dit jaar hun zogenaamde ‘boosterprik’ kunnen krijgen. Het centrum blijft ook daarna open om de situatie nauwgezet op te volgen.

Alle Gentse 85-plussers kregen al een uitnodiging om een afspraak in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo in te plannen. 62 procent van hen, of 4.766 personen, heeft intussen de derde prik al gekregen. Vanaf deze week gaan ook de uitnodigingen naar alle Gentse 65-plussers de deur uit. Zij kunnen hun afspraak boeken tussen 1 en 23 december. Ook kinderen die sinds september 12 jaar zijn geworden, ontvangen opnieuw een uitnodiging. Ten slotte kunnen ook mensen die nog niet gevaccineerd zijn via de vaccinatielijn op het nummer 09 210 10 44 nog steeds een afspraak maken. De boosterprikken en eerste prikken zullen gebeuren met Moderna of Pfizer, beide mRNA vaccins.

Toegankelijk

Het centrum blijft net zoals voorheen toegankelijk voor mensen met een beperking of mensen die minder mobiel zijn. Er is opnieuw gratis openbaar vervoer en gratis parking. Er wordt ook gezorgd voor rolstoelvervoer, vrijwilligersvervoer en taxivouchers voor mensen met verplaatsingsmoeilijkheden en een beperkt inkomen. 

Rudy Coddens: “We hebben een grote locatie zoals Flanders Expo nodig om alle 65-plussers in alle comfort een bijkomende prik te geven die hen nog beter beschermt. Onze medewerkers en vrijwilligers staan straks weer paraat om de Gentenaars te begeleiden. Hun engagement verdient ons diepste respect. Samen maken we van Gent een veiligere stad en dragen we zorg voor ieders gezondheid.

Op dit moment heeft bijna 78 procent van de Gentse bevolking minstens één coronaprik gekregen. De Stad Gent en Eerstelijnszone Gent stellen alles in het werk om de Gentenaars straks weer comfortabel welkom te heten in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo.