Muide-Meulestede en Drongen selecteren 11 wijkbudgetprojecten
donderdag 16 september 2021
‘Wereld Dementie Dag’: fietsroutes, wenskaart en vernieuwde dementiekoffers
dinsdag 21 september 2021

Nieuw vaccinatiepunt opent op site UZ Gent

Het vaccinatiecentrum in Flanders Expo sluit definitief de deuren op 4 oktober 2021. Een dag later opent een nieuw, kleiner vaccinatiepunt op de site van het UZ Gent. Gentenaars kunnen er elke dinsdag en woensdag terecht voor een vaccin.

De Stad en Eerstelijnszone Gent hadden eerder al aangekondigd dat het vaccinatiecentrum in Flanders Expo binnenkort de deuren sluit. Om Gentenaars die nadien nog niet gevaccineerd zijn toch de kans te geven om zich te laten inenten, opent er een nieuw, kleiner vaccinatiepunt op de site van het UZ Gent. Het nieuwe punt komt ter hoogte van ingang 26, naast het huidige testcentrum. Gentenaars kunnen er elke dinsdag en woensdag tussen 8 en 18 uur terecht voor een prik. De nieuwe locatie heeft een capaciteit van 240 prikken per dag en zal tot eind december 2021 open zijn. Voor volgend jaar werken de Stad en Eerstelijnszone Gent aan een vaccinatieaanbod in samenwerking met de huisartsen, de apothekers en de thuisverpleegkundigen.

Rudy Coddens: “Dankzij het vaccinatiepunt in het UZ zorgen we voor continuïteit en duidelijkheid. We garanderen dat iedereen nog terechtkan op een centrale, goed toegankelijke en bereikbare plek en in alle comfort en onder begeleiding gevaccineerd kan worden.

Op dit moment heeft 77% van de Gentse bevolking minstens één coronaprik gekregen. De Stad Gent, Eerstelijnszone Gent en het UZ Gent hopen om die vaccinatiegraad verder op te krikken. Met het nieuwe vaccinatiepunt mikken ze onder meer op kinderen die nog dit jaar 12 worden en op buitenlandse studenten. Ook Gentenaars die na 4 oktober besluiten om zich te laten vaccineren of nog een tweede prik nodig hebben, kunnen uiteraard in het nieuwe vaccinatiepunt terecht.

Wie een afspraak wil maken, kan net als bij het vaccinatiecentrum in Flanders Expo zelf een datum en tijdstip kiezen via stad.gent/vaccinatie of via de vaccinatielijn. Die blijft bereikbaar op het nummer 09 210 10 44.