‘Wereld Dementie Dag’: fietsroutes, wenskaart en vernieuwde dementiekoffers
dinsdag 21 september 2021
Vaccinatiecentrum Flanders Expo heropent op 1 december
donderdag 28 oktober 2021

Gentse vaccinatiebus sluit rondreis af: 4.856 prikken gezet

De Gentse vaccinatiebus heeft zijn laatste ronde achter de rug. De bus deed in één maand twaalf locaties telkens twee keer aan, van de Vrijdagmarkt en de Zuid tot Nieuw Gent en de kanaaldorpen. 3.773 mensen kregen er een eerste prik, in totaal werden er 4.856 prikken gezet.

De vaccinatiebus startte op 25 augustus 2021 met zijn ronde door Gent. Op dat moment was al 73 procent van alle Gentenaars minstens één keer gevaccineerd. Om de drempel te verlagen voor mensen die nog twijfelden of zich moeilijker konden verplaatsen, trok het vaccinatiebusje naar de wijken zelf. De bus hield telkens twee keer halt op twaalf plaatsen in tien wijken. Een afspraak maken of vooraf registreren was niet nodig. Bij de bus stonden gezondheidsgidsen paraat om mensen te informeren, eventueel in een andere taal, en hen naar het medisch personeel te begeleiden.

Rudy Coddens: “Vandaag is 77 procent van alle Gentenaars minstens één keer gevaccineerd. Dat komt neer op 88 procent van alle Gentenaars ouder dan 12 jaar. Een mooi resultaat, waar de bus zeker aan bijgedragen heeft door de laatste drempels te verlagen. Logistiek en organisatorisch was het niet evident, maar het werd een succes dankzij de inzet en het snel schakelen van stadspersoneel en buurt- en middenveldorganisaties.”

De vaccinatiebus was op weg van 25 augustus tot en met 29 september. 3.773 mensen kregen er een eerste prik, in totaal werden er 4.856 prikken gezet. In de eerste ronde werden in totaal 1.886 mensen gevaccineerd, 1.213 met een eerste prik Pfizer, zeven met een tweede prik Pfizer en 666 met een eenmalige prik Johnson & Johnson. In de tweede ronde werden nog eens 2.970 prikken gezet, waarvan 1.076 tweede prikken Pfizer, maar ook nog 1.894 nieuwe eerste prikken met Johnson & Johnson en Pfizer.