Gent breidt lage-emissiezone niet uit
donderdag 19 augustus 2021
“Een prik voor een wereld van verschil”
vrijdag 27 augustus 2021

Vaccinatiecentrum in Flanders Expo sluit eind september de deuren

Het Gentse vaccinatiecentrum in Hal 2 van Flanders Expo sluit de deuren op 30 september 2021. Een afspraak inboeken voor een eerste prik Pfizer kan nog tot 11 september. Voor wie na 30 september nog een vaccin wil, werken de Stad en Eerstelijnszone Gent aan een alternatief vaccinatiepunt. In tussentijd gaat ook de vaccinatiebus vanaf vandaag, woensdag 25 augustus, de baan op.

Het vaccinatiecentrum in Hal 2 van Flanders Expo opende half februari de deuren. Alle Gentenaars vanaf 12 jaar hebben intussen een uitnodiging ontvangen om zich te laten vaccineren. Wie in eerste instantie niet inging op die uitnodiging, kreeg ook nog een tweede kans om een prik te laten zetten. Nu is beslist om het vaccinatiecentrum in Flanders Expo te sluiten op 30 september 2021. Gentenaars kunnen nog tot 11 september een afspraak maken voor een eerste prik Pfizer in het vaccinatiecentrum. Een tweede prik of eerste prik Johnson & Johnson kan nog tot 30 september.

Rudy Coddens:De organisatie van ons vaccinatiecentrum liep gesmeerd dankzij de inzet van stadspersoneel en de vele vrijwilligers. Een topprestatie. Ze zorgden voor een warm onthaal en een helpende hand zodat Gentenaars tevreden kunnen terugkijken op hun prik. De samenhorigheid, solidariteit, en het verbeten ‘nie neute, nie pleuje’ maken dat we vandaag kunnen beslissen om geleidelijk af te bouwen en het centrum te sluiten.

Met de start van het nieuwe schooljaar zal het vaccinatiecentrum in september elke woensdagnamiddag open zijn. Ook op zaterdagvoormiddag 11 september opent het centrum al zeker de deuren. Zo kunnen heel wat jongeren die nog een prik moeten krijgen dat zoveel mogelijk inplannen buiten de schooluren.

Intussen toert de vaccinatiebus vanaf woensdag 25 augustus door de Gentse wijken. Gentenaars die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen zich er dicht bij huis laten vaccineren. Naast de vaccinatiebus werken de Stad en Eerstelijnszone Gent ook aan een alternatief vaccinatiepunt om het vaccinatiecentrum te vervangen. Meer informatie over die locatie volgt later.

De Gentse vaccinatielijn, waar burgers terechtkunnen met vragen over hun afspraak en het vaccin, blijft nog zeker tot 15 oktober bereikbaar via 09 210 10 44.