“Een prik voor een wereld van verschil”
vrijdag 27 augustus 2021
LDC De Horizon vernieuwd: ‘Zeer belangrijke investering voor ouderen’
maandag 6 september 2021

Gentse crowdfunding levert 150.000 euro op voor slachtoffers overstromingen

De crowdfundingsactie van de Stad Gent om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, heeft 101.102,50 euro opgeleverd. Liefst 1.639 mensen deden een duit in het zakje. Ook de Stad Gent levert een bijdrage, waardoor het Rode Kruis-Vlaanderen 150.000 euro ontvangt.

Dat de beelden van de overstromingen in juli ook de Gentenaars tot solidariteit hebben bewogen, is duidelijk. De crowdfundingsactie die de Stad Gent op 16 juli startte, werd op 31 augustus afgesloten en leverde 101.102,50 euro op. Liefst 1.639 mensen deden een duit in het zakje. De Stad legt zelf 48.897,50 euro bij, waardoor het totaalbedrag op 150.000 komt te staan. Dat bedrag wordt integraal overgemaakt aan het Rode Kruis-Vlaanderen.

Rudy Coddens: “Het doel van de actie was oorspronkelijk om 100.000 euro in te zamelen. Als Stad namen we het engagement om indien nodig het gat dicht te rijden. Maar al snel werd duidelijk dat de solidariteit van de Gentenaars groot was. Daarom verhoogden we het richtbedrag, en vandaag kunnen we 150.000 euro overmaken aan Rode Kruis-Vlaanderen.”

Astrid De Bruycker: “Heel veel Gentenaars wilden helpen en namen contact op met de Stad met de vraag hoe ze de getroffenen van de overstromingen konden steunen. We zagen het als onze taak om de motor te zijn van die spontane solidariteit, en met ons crowdfundingplatform konden we dit kanaliseren. We danken iedereen die een gift deed.”