Hervormde algemene bedrijfsbelasting in Gent: alles wat je moet weten
maandag 12 juli 2021
Gentse vaccinatiebus toert door de wijken: vaccinatie zonder afspraak dicht bij huis
dinsdag 17 augustus 2021

Gent start crowdfundingsactie voor getroffenen overstromingen

Heel wat Gentenaars en Gentse bedrijven nemen spontaan contact op met de Stad Gent met de vraag hoe ze de getroffenen van de overstromingen kunnen steunen. Daarom heeft de Stad beslist om een crowdfundingsactie op te zetten. De Stad zal zelf ook een bijdrage leveren.

De beelden van de overstromingen in ons land raken iedereen. Ook tal van Gentenaars willen hun steentje bijdragen om de getroffenen een hart onder de riem te steken. Veel Gentenaars en bedrijven contacteren de Stad met de vraag hoe ze kunnen helpen. Om die Gentse solidariteit te kanaliseren, heeft de Stad beslist om een crowdfundingsactie op poten te zetten. Gentenaars kunnen een vrije bijdrage leveren via stad.gent/genthelptnoodweer. De Stad zal ook zelf een substantiële bijdrage leveren op basis van het ingezamelde bedrag, en zal het totale bedrag overmaken aan de bevoegde instanties.

Rudy Coddens:In tijden van rampspoed is gecoördineerde solidariteit essentieel. We nemen als stad hierin het voortouw. We hopen dat veel andere steden en gemeenten volgen. Water kent geen gemeente- of regiogrenzen, onze solidariteit ook niet.

Astrid De Bruycker: “Heel veel Gentenaars zijn diep onder de indruk en willen helpen. Om die spontane solidariteit te kanaliseren, starten we nu ons crowdfundingplatform op.