Rudy Coddens zet mantelzorger Rita in de bloemetjes: ‘Levert elke dag onmisbare zorg’
woensdag 23 juni 2021
Pioniersbudget geeft nieuwe sociale initiatieven duwtje in de rug
dinsdag 29 juni 2021

Gentenaars kunnen tweede prik nog flexibeler inplannen

Met de zomervakantie in aantocht kunnen Gentenaars voortaan kiezen uit méér data om hun tweede prik in te plannen. Bovendien kan een geboekte afspraak makkelijker verplaatst worden. Voor wie naar het buitenland vertrekt en zich moet laten testen, werd alle informatie gebundeld op stad.gent/reizentijdenscorona.

Flexibel inplannen en inhaalprikken

Met de zomervakantie voor de deur staan heel wat Gentenaars te popelen om op reis te vertrekken. Het inplannen van een vakantie vormt dit jaar een extra puzzel, zeker voor wie nog een tweede prik moet krijgen. De Stad Gent en Eerstelijnszone Gent hebben er daarom voor gezorgd dat Gentenaars meer keuzes hebben bij het inplannen van hun tweede prik.

De Stad Gent roept vakantiegangers op om rekening te houden met de vaccinaties, maar wie toch op vakantie is op het moment van de tweede prik, kan voortaan bellen naar de vaccinatielijn 09 210 10 44 om de geboekte afspraak te verplaatsen. Ook wie de tweede prik om welke reden dan ook gemist heeft, kan naar de vaccinatielijn bellen om een inhaalprik vast te leggen.

Testcapaciteit wordt uitgebreid

Voor wie een buitenlandse reis plant, werd de testcapaciteit van de Gentse testcentra bovendien gevoelig uitgebreid. De Stad Gent en Eerstelijnszone Gent bundelen alle informatie op stad.gent/reizentijdenscoronaGentenaars vinden er niet alleen wat ze precies moeten doen, maar ook een overzicht van alle testlocaties in en rondom Gent.