Het Heiveld uitgeroepen tot woonzorgcentrum van het jaar
vrijdag 30 april 2021
33 procent meer hulpvragen voor sociale dienst in coronajaar 2020
woensdag 12 mei 2021

Oudere Gentenaars laten zich voor expo inspireren door Van Eyck

Foto: Stad Gent

In Cultuurkapel Sint-Vincent opent op vrijdag 7 mei 2021 de expo Van Eyck Senior IS here!. Ruim 80 Gentse senioren lieten zich inspireren door Van Eyck en het Lam Gods. In de tentoonstelling komen de meest diverse kunstdisciplines aan bod.

De expo is een initiatief van de Stad Gent en Bert D’harte, vrijwilliger in Lokaal Dienstencentrum De Knoop en in een vorig leven docent creatieve expressie. De meeste kandidaten werden gevonden bij de creatieve ateliers van de elf lokale dienstencentra, maar ook andere ouderen sloten aan.

Rudy Coddens: “Deze expo is een bijzondere erkenning én voor het talent van onze senioren, én voor het feit dat Gent echt een leeftijdsvriendelijke stad wil zijn, waar burgers tot ver in hun oude dag uitgenodigd worden om deel te nemen aan alles wat de Stad organiseert.

Als voorbereiding bezochten de deelnemers de Van Eyck-tentoonstelling en het restauratieatelier. Ze kregen daarna de volledige vrijheid om zelf aan de slag te gaan. Het resultaat is heel divers, van schilderijen, beelden en foto’s tot kalligrafie en textiel. Zo maakte de oudste deelnemer, Francine Neyrinck (90), met de keramiekgroep van Lokaal Dienstencentrum De Regenboog een heus verzamelkunstwerk.

Praktisch

Van Eyck Senior IS here! loopt van 7 tot en met 28 mei 2021 in de Cultuurkapel Sint-Vincent aan de Sint-Antoniuskaai 10. De expo is elke dag open van 14 tot 18 uur, ook tijdens weekends en op feestdagen. Bezoekers betalen 1 euro inkom. De catalogus kost 12 euro. Omdat er met tijdvensters van maximaal 15 bezoekers per uur wordt gewerkt, is reserveren aangeraden. Dat kan via deze link of via 09 210 10 10.