33 procent meer hulpvragen voor sociale dienst in coronajaar 2020
woensdag 12 mei 2021
Gezonde stadsfinanciën ondanks corona!
donderdag 20 mei 2021

Hond Dunya helpt ouderen mentaal en fysiek fit te blijven

Hond Dunya neemt straks oudere buurtbewoners van de Watersportbaan op sleeptouw tijdens acht themawandelingen. Onderweg krijgen ze tips om mentaal en fysiek fit te blijven en leren ze hun wijk beter kennen. Het project wil ook eenzaamheid helpen bestrijden.

‘Kwistelstappers’ is een initiatief van de Stad Gent en wil ouderen een hart onder de riem steken, want eenzaamheid is een probleem waar velen onder hen mee worstelen, zeker tijdens de coronacrisis, maar ook in normale tijden. Het proefproject gaat van start in de wijk van de Watersportbaan, maar kan later uitgebreid worden.

Rudy Coddens: “Nu de coronamaatregelen het opnieuw toelaten, is het belangrijk dat we als Stad de ouderen stimuleren weer samen en uit hun kot te komen. De wandelingen zijn ideaal voor de senioren om sociale contacten te leggen en zaken bij te leren, én voor de stadsmedewerkers om hulpvragen of andere signalen op te pikken.

Het project bestaat uit acht gratis themawandelingen van 18 mei tot 6 juli, telkens op dinsdagnamiddag. De thema’s gaan van geestelijke gezondheid tot de historiek van de wijk. De wandelingen gebeuren in groep en volgens de geldende coronamaatregelen. Ze zijn vooral bedoeld voor oudere buurtbewoners, maar iedereen is welkom. Buurtwerker Sabine Everaert en haar hond Dunya nemen het voortouw.

Tijdens de wandelingen krijgen de deelnemers tips over hoe ze fysiek en mentaal gezond kunnen blijven. Ze krijgen heel wat weetjes over hun wijk te horen en leren meteen ook elkaar beter kennen. Er is ook altijd een stadsmedewerker aanwezig die deelnemers naar de juiste dienst of hulp kan doorverwijzen als dat nodig is. Inschrijven kan via sabine.everaert@stad.gent.