Stad Gent verlaagt werkgeversbijdrage artikel 60-medewerkers
vrijdag 30 april 2021
Oudere Gentenaars laten zich voor expo inspireren door Van Eyck
vrijdag 7 mei 2021

Het Heiveld uitgeroepen tot woonzorgcentrum van het jaar

Het Heiveld in Sint-Amandsberg, een van de vijf woonzorgcentra van de Stad Gent, is door het vakblad Zorg Magazine uitgeroepen tot woonzorgcentrum van 2021. De award bekroont een wzc dat extra inspanningen leverde om de tevredenheid van zijn bewoners en personeel te verhogen.

Zorg Magazine, het vakblad voor leidinggevenden in de Belgische zorgsector, heeft op donderdagavond 29 april 2021 tijdens een livestream in de Minard Schouwburg zijn jaarlijkse awards uitgedeeld. In de categorie ‘woonzorgcentrum van het jaar’ kon volgens de vakjury Het Heiveld van de zes genomineerden de beste troeven voorleggen.

Rudy Coddens:Wat een prachtige erkenning. Hier mogen de gedreven medewerkers van Het Heiveld trots op zijn. Dit zal ongetwijfeld energie en inspiratie geven aan iedereen in onze stad die in de ouderenzorg werkt.

De jury noemt Het Heiveld een dorp met 180 inwoners waar iedereen thuiszorg op maat krijgt. Zorg, wonen en leven gaan er hand in hand. Daarnaast evolueert Het Heiveld mee met zijn bewoners. Er wordt bijvoorbeeld sterk ingezet op groene zorg, met een eigen boomgaard, een huisimker en tal van dieren. Het zorgvarkentje Gust heeft zelfs een eigen Instagrampagina. De ontmoetingsruimte is ingericht als een bruin dorpscafé uit de jaren 50 met jukebox en een eigen huisbier, ’t Hospice.