Thuisvaccinaties van start: 3.000 Gentenaars krijgen thuis een vaccin
maandag 26 april 2021
Stad Gent verlaagt werkgeversbijdrage artikel 60-medewerkers
vrijdag 30 april 2021

Elke prik helpt: nieuwe campagne om goede vaccinatiecijfers aan te houden

Bijna alle Gentse 65-plussers hebben intussen de kans gekregen om zich te laten vaccineren. Meer dan 80% heeft dat ook effectief gedaan. Bij de 80-plussers loopt dat op tot bijna 90%. Een nieuwe campagne op onder meer tram 1 moet helpen om die goede cijfers door te trekken naar de volgende doelgroepen.

Op dit moment zijn 57.480 Gentenaars volledig of gedeeltelijk ingeënt tegen het coronavirus. Dat is 27% van de volwassen Gentenaars. Intussen hebben bijna alle 65-plussers de kans gekregen om zich te laten vaccineren. De respons bij die groep is goed: 83,91% liet zich al inenten. Bij de 80-plussers is 90,46% volledig of gedeeltelijk gevaccineerd. Cijfers die nog kunnen stijgen nu de thuisvaccinaties gestart zijn. De Stad en Eerstelijnszone Gent maken zich nu klaar om de volgende groepen uit te nodigen.

Rudy Coddens: “We zijn ‘goe bezig’. De oudere Gentenaars geven het goede voorbeeld en laten zich massaal vaccineren. Laten we dit over generaties heen voortzetten, het is alléén door allemaal zorg te dragen voor mekaar, dat we uit deze moeilijke periode geraken.

Elke prik helpt

De Stad lanceert een nieuwe campagne om de goede cijfers door te trekken en iedereen nog eens extra te motiveren om zich te laten vaccineren. Op tram 1 naar Flanders Expo komen er vanaf 4 mei stickers met boodschappen zoals ‘Volgende halte: brullen in de tribunes van de Buffalo’s’, en ‘Volgende halte: de dansvloer van een zot trouwfeest’. Varianten daarop zullen ook op affiches in het straatbeeld verschijnen. Ook de website stad.gent/vaccinatie wordt telkens vermeld. Daar is nog steeds alle informatie terug te vinden over vaccinaties in Gent.

Daarnaast nemen vier Gentenaars op tram 1 de rol van omroeper over. Zo bedankt Wouter Deprez alle Gentenaars die zich laten vaccineren aan de eindhalte Flanders Expo, en komt longarts Carole De Cock van AZ Maria Middelares aan het woord wanneer de tram passeert aan het ziekenhuis. Ook Eddy Levis van de Gentsche Sosseteit en de 9-jarige Miran zijn te horen op tram 1.