Gratis schoolmaaltijden voor kansarme kleuters op pilootscholen
vrijdag 4 december 2020
Prettige feestdagen
woensdag 23 december 2020

Samen in actie, het hele jaar rond

Door corona hebben heel veel organisaties minder inkomsten, bijvoorbeeld omdat evenementen die geld in het laatje brengen niet kunnen doorgaan. Dat zorgt er voor dat heel wat goede doelen hun warme projecten moeten afbouwen of zelfs stopzetten. Dat is heel jammer… en kunnen we niet zomaar laten gebeuren.

Registreer en/of doneer via de website!

Daarom hebben meer dan 100 verenigingen en de vzw Samen Altijd Warmer ‘Ik Steun Mijn Goede Doel’ opgezet. Op de website kan je als vereniging je actie het hele jaar rond registreren; anderzijds kan je er als individu een donatie doen aan een vereniging (of meerdere) – een cultuurorganisatie, een jeugdvereniging of een organisatie die zich inzet voor sterrenkindjes, senioren, vluchtelingen, personen met een handicap of hulp aan corona- en lockdown slachtoffers in het zuiden. Elke euro gaat rechtstreeks naar de vereniging die je kiest.

Gents goed doel steunen?

Op de website kan je zoeken op ‘organisatie’ of ‘actie’. Je kan daarnaast kiezen op basis van je interesse. Maar vooral ook: je kan ook ‘filteren op locatie’. Dat wil zeggen: je kan in dat vakje ‘Gent’ typen en dan krijg je alle Gentse initiatieven op een rijtje. Opgelet wel: de deelgemeenten van Gent staan er apart in, zoals bijvoorbeeld ‘Drongen (9031)’. Die moet je dus apart opzoeken.