Coddens, Peeters en Verbeke over federaal regeerakkoord en strijd tegen armoede: “Hoop doet leven”
vrijdag 16 oktober 2020
Gezondheidsgidsen gaan van deur tot deur voor luisterend oor
maandag 19 oktober 2020

Woonzorgcentra krijgen er extra woonbegeleider bij

De vijf stedelijke woonzorgcentra krijgen er elk een woonbegeleider bij. Rudy Coddens: “Ze lezen bijvoorbeeld de krant voor, bereiden samen met de bewoners eten of helpen bij het opdienen. Veel van deze taken komen nu op de schouders van het verzorgend personeel terecht.”

Er komen dus extra handen op de werkvloer. “Woonbegeleiders zijn een aanspreekpunt in de gemeenschappelijk leefruimte. Ze staan de hele dag paraat voor de bewoners. Ze lezen bijvoorbeeld de krant voor, maken samen eten of helpen bij het opdienen. Veel van deze taken komen nu bij het verzorgend personeel terecht”, licht Rudy Coddens toe.

De stad Gent was al langer van plan om extra personeel aan te werven, maar door corona kwam alles in een stroomversnelling terecht. “In de woonzorgcentra is er al een team aan de slag dat zich richt op reactivatie. Daar maken bijvoorbeeld psychologen, animatoren of kinesisten deel van uit. Tijdens de lockdown hebben we nogmaals gemerkt hoe belangrijk deze teams zijn. Zo zorgden zij ervoor dat de bewoners via laptops of tablets met de buitenwereld konden communiceren. We hebben daarom beslist om nu een woonbegeleider aan deze teams toe te voegen”, aldus Rudy Coddens.LEES