Dag van de Mantelzorg
maandag 22 juni 2020
Gentse muzikanten trakteren ouderen hele zomer op muziek aan balkon
woensdag 24 juni 2020

Warme dagen, zorg dragen

Met temperaturen boven de 30 graden is het belangrijk om de komende dagen extra voorzichtig te zijn.

En zorg voor elkaar. Kinderen, ouderen en alleenstaanden zijn erg kwetsbaar tijdens warme dagen. Zij verdienen extra aandacht en zorg.

Hitteplan

Stad Gent bereidt zich voor op tropische temperaturen. Voorlopig is het nog niet het geval, maar zodra het Vlaams Gewest het hitteplan afkondigt, schiet de stad meteen in actie. “Ik ben intussen 17 jaar schepen. Het is uiteraard niet de eerste keer dat we dit meemaken. Elk jaar krijgen we wel eens met een hittegolf te maken. De jongste jaren zelfs steeds meer.

Tour langs kwetsbare mensen

Concreet ligt onder meer voor de ouderen al een plan klaar. We voorzien in de woonzorgcentra bijvoorbeeld voetbadjes of we maken dat alle rolluiken gesloten zijn. Verder gaan we ook bij kwetsbare mensen langs die thuis wonen. Of we telefoneren hen om hen attent te maken op alle voorzorgsmaatregelen. Genoeg water drinken, de slaapkamer voldoende koel houden en geen al te warme kleding dragen blijven belangrijke aandachtspunten.