Warme dagen, zorg dragen
woensdag 24 juni 2020
Gentse jongeren kunnen straks ook online beroep doen op gratis therapie
donderdag 2 juli 2020

Gentse muzikanten trakteren ouderen hele zomer op muziek aan balkon

Zo’n 20 Gentse artiesten en bands geven deze zomer in totaal 68 optredens aan de balkons van de assistentiewoningen van de Stad Gent. Met het project ‘Artiest zkt assistentiewoning’ wil de Stad Gent zowel muzikanten als ouderen een hart onder de riem steken.

Hele zomer lang

De coronacrisis is voor de Gentse artiesten en kunstenaars een bijzonder moeilijke periode. Daarom werd het project ‘Artiest zkt…‘ zo snel mogelijk weer opgestart. Via dat platform kunnen organisatoren van buurtfeesten en huiskamerconcerten Gents artistiek talent boeken voor een coronaproof optreden.

Nu is er ook ‘Artiest zkt assistentiewoning’. Gentse artiesten en bands zullen de hele zomer lang elke week een aangepast repertoire brengen aan de balkons van de assistentiewoningen van de Stad Gent om de ouderen een hart onder de riem te steken.

Programma

Alle concerten vinden telkens van 15 uur tot 16 uur plaats op vaste dagen op volgende locaties: Wibier (Quinten Metsijsstraat in Sint-Amandsberg), het Antoniushof (Meelstraat 41), Ter Pielvaecx (Begijnhofdries 15), Zonnetuin (Hutsepotstraat 31, Zwijnaarde) en de Botermarktpoort (Jozef Vervaenestraat 2, Ledeberg).

De deelnemende artiesten zijn De Straatschenders, Damast Duo, La Chantinelle de la Chanson, Wiewieneke, Trio Farfoel, Denwood & Joyce, Mom Trio, Vette Pistons, Chanter Karo-oké, Les Chants Elisés, Quetzal Duo, Juan Sampé, Ultra Vioolet, Freddy Wally, Hilde De Clercq, Suzanne Burdorf, ELLIS, Les Somnambules, Circo Daparro, Urga, Be-Flat en Mary & Jay.

Rudy Coddens: “Zowel artiesten als ouderen zijn zwaar getroffen door de coronacrisis. Muzikanten zagen optredens geschrapt, ouderen moesten hun dagen in hun flat doorbrengen. Door hen samen te brengen, willen we langs beide kanten de pijn wat verzachten.”