Eerste schijf van 300.000 euro om Gentse arbeidsmarkt op de rails te houden
vrijdag 1 mei 2020
“Er kan geen sprake zijn van loonverlies voor zorgpersoneel van woonzorgcentra”
zaterdag 2 mei 2020

Gentse woon-zorgcentra worden collectief getest: eerste resultaten zijn hoopgevend

De coronatests in de Gentse woon-zorgcentra zijn volop aan de gang. Tegen 7 mei moeten er stalen zijn afgenomen van alle bewoners en personeel. In twee rusthuizen testte het voltallige personeel alvast negatief.

“We betreuren dat een systematische aanpak van de Vlaamse overheid uitbleef”, zegt Rudy Coddens. “Inmiddels wordt wel op grote schaal getest. Dat moet gebeuren volgens vier ‘golven’.

Er komen alvast hoopgevende signalen uit de OCMW-rusthuizen Het Heiveld in Sint-Amandsberg en Zuiderlicht in Mariakerke. Daar blijkt uit een grote testronde bij personeel dat niemand is besmet. In het zwaar getroffen Ter Rive op het Sint-Pietersplein keert de rust stilaan terug. “Er zijn minder zieken en minder overlijdens”, zegt directeur Geert Polfliet. 

“De eerste resultaten van de coronatests in onze woonzorgcentra zijn hoopgevend. Maar waakzaamheid blijft geboden. Tegen midden mei zouden we een compleet beeld moeten hebben over de stand van zaken”, besluit Rudy Coddens.