30 nieuwe assistentiewoningen Wibier in Sint Amandsberg feestelijk geopend!
dinsdag 14 mei 2019
Kinderarmoede groeit in Vlaanderen maar neemt licht af in Gent
maandag 17 juni 2019

Om te kunnen bouwen aan de toekomst is zekerheid nodig. Daar gaan we met sp.a voor zorgen.

Zondag kiezen we een nieuw Vlaams, federaal en Europees parlement. sp.a heeft ‘zekerheid’ tot de inzet gemaakt van deze verkiezingen. Zekerheid op minstens 1.500 euro pensioen na 42 jaar loopbaan. Zekerheid op lagere facturen. Zekerheid op betaalbare zorg. Want dat zijn de dingen waar de mensen écht van wakker liggen.

Als schepen van (onder andere) Sociaal beleid en Armoedebestrijding zie elke dag de catastrofale gevolgen van een hardvochtig beleid door de rechtse regeringen. Steeds meer mensen met een job worden tóch arm omdat ze slecht betaald worden. Werknemers vallen afgepeigerd uit omdat ze steeds ‘flexibeler’ moeten werken. Kwetsbaren moeten jarenlang wachten op zorg of degelijke en betaalbare huisvesting.

Daarom steun ik voluit de plannen van sp.a voor meer zekerheid. Ik doe dat als lijstduwer op de Oost-Vlaamse lijst voor de federale verkiezingen.

We hebben een ijzersterk programma dat we zo snel mogelijk in daden willen omzetten. Er staan fantastische mensen klaar om daar voor te zorgen. Ook heel wat nieuwe en jonge mensen trouwens, met een groot engagement voor een meer solidaire samenleving. In het bijzonder wil ik u vragen om Joris Vandenbroucke te steunen, onze lijsttrekker voor het federaal parlement. Met zijn ervaring als kabinetschef, fractieleider in het Vlaams parlement en gemeenteraadslid, is hij dé geknipte man om Gent op nationaal niveau te vertegenwoordigen.

Om te kunnen bouwen aan de toekomst is zekerheid nodig. Daar gaan we met sp.a voor zorgen.

Rudy Coddens

Lijstduwer Kamer