‘Gent Knapt Op’ gaat van start!
vrijdag 10 mei 2019
Om te kunnen bouwen aan de toekomst is zekerheid nodig. Daar gaan we met sp.a voor zorgen.
woensdag 22 mei 2019

30 nieuwe assistentiewoningen Wibier in Sint Amandsberg feestelijk geopend!

Op de campus Het Heiveld in Sint-Amandsberg zijn de assistentiewoningen Wibier uitgebreid. Naast de 20 bestaande woningen kwam er een nieuwbouw met 30 flats. 39 Gentse 65-plussers vinden er een nieuwe en veilige thuis.

Deze nieuwbouw komt naast de bestaande assistentiewoningen Wibier: 20 gelijkvloerse woningen uit 1999 van ongeveer 100 m2. Een project dat OCMW Gent toen kon realiseren dankzij een legaat van Marcella Wibier.

Assistentiewoningen zijn individueel aangepaste woningen waarin 65-plussers alleen of met hun partner zelfstandig verblijven in een sociaal veilige omgeving. Ze kunnen er een beroep doen op professionele zorgverlening. Zo zijn alle woningen van Wibier rolstoeltoegankelijk en aangepast aan slechtzienden en slechthorenden. Vanuit het aanpalende woonzorgcentrum Het Heiveld is crisiszorg bij noodsituaties de klok rond, 7 dagen op 7, verzekerd.

In het lokaal dienstencentrum Wibier, dat ook op dezelfde site is gevestigd, kunnen bewoners een beroep doen op andere vormen van dienstverlening – ergotherapie, psychologische ondersteuning, tijdelijke zorg na een ziekenhuisopname – en deelnemen aan een ruim aanbod van activiteiten.

De nood aan betaalbare assistentiewoningen was groot in Sint-Amandsberg. De nieuwe realisatie in Wibier komt aan deze noden tegemoet.

Gent investeert bewust in betaalbare assistentiewoningen. Zo zorgt het OCMW Gent dat er 20 procent van de woningen wordt voorbehouden aan mensen met een laag inkomen, en zorgt er op die manier voor dat ouderen die het financieel niet breed hebben ook kunnen genieten van een assistentiewoning .