Bezoek de woonzorgcentra en assistentiewoningen van de stad Gent nu met een virtuele rondleiding!
donderdag 25 april 2019
‘Gent Knapt Op’ gaat van start!
vrijdag 10 mei 2019

Gent ondertekent het charter ‘Generatie Rookvrij’.

De Stad Gent wil actief streven naar een maatschappij waarin elk kind dat vanaf 2019 wordt geboren, rookvrij kan opgroeien. Op 27 april 2019 ondertekende de Stad samen met enkele lokale gezondheidsorganisaties het Charter ‘Generatie rookvrij’. Daarmee schaart de Stad Gent zich achter de missie, de visie, de doelstellingen en de aanpak van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving.

Generatie Rookvrij is een initiatief van Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker en streeft naar een maatschappij waarin ieder kind dat vanaf 2019 wordt geboren, rookvrij kan opgroeien. De Alliantie wil roken in bijzijn van kinderen denormaliseren, en zoveel mogelijk plaatsen waar veel kinderen komen rookvrij maken. Voorts moeten mensen die willen stoppen met roken, nog beter worden geholpen en ondersteund. Zo voeden we een generatie op die in 2037 kan claimen ‘ik behoor tot de Generatie Rookvrij’.

‘In België tellen we zo’n 14.000 tabaksdoden per jaar. Dat is bijna 40 tabaksdoden per dag. Nochtans zijn die overlijdens te vermijden als we er samen sterk op blijven werken. In 1982 rookte nog 40% van de volwassen Belgen, vandaag 20%. Dat cijfer willen we verder naar beneden door als Stad Gent concrete stappen te zetten om roken in het bijzijn van kinderen te denormaliseren.’ Rudy Coddens