‘Gent knapT Op’ renoveert 100 woningen
vrijdag 22 maart 2019
Gent ondertekent het charter ‘Generatie Rookvrij’.
maandag 29 april 2019

Bezoek de woonzorgcentra en assistentiewoningen van de stad Gent nu met een virtuele rondleiding!

Benieuwd hoe de zorgcentra van Stad Gent eruit zien? Op de websites van Stad Gent en OCMW Gent krijgt u een virtuele rondleiding in 360 graden in de woonzorgcentra, de assistentiewoningen, het dagverzorgingscentrum en de lokale dienstencentra.

Met dit vernieuwende initiatief willen we aan minder mobiele Gentse ouderen de kans geven om al eens een kijkje te nemen in hun toekomstige woning, zonder dat ze zich moeten verplaatsen. De senior kan zelf, of met wat hulp van zijn of haar mantelzorger, binnenkijken in de onthaalruimte, de cafetaria, de leefruimte, de (binnen)tuin of in een woning van de 5 woonzorgcentra. Ook de assistentiewoningen kan je op die manier bezoeken. Voor de lokale dienstencentra is het virtuele bezoek geknipt om zich te profileren als activiteiten- en ontmoetingscentrum, waar buurtbewoners ook terecht kunnen voor dienstverlening.

Steeds meer senioren vinden hun weg op digitale media. Cijfers van het departement Ouderenzorg tonen aan dat in 2018 bijna 60% van alle Gentse 60-plussers dagelijks of wekelijks het internet bezoekt. In 2011 was dat amper 41%. De virtuele rondleiding past perfect in onze visie dat al onze zorgcentra open huizen zijn. Samenwerkingen met buurtbewoners, scholen en verenigingen brengen leven in de brouwerij.

De 360° presentaties geven een zo realistisch mogelijk beeld van ‘het leven zoals het is’ in de zorgcentra van Stad Gent. Met respect voor de privacy uiteraard, bewoners of bezoekers komen niet in beeld.

Wilt u bijvoorbeeld graag weten hoe het gloednieuwe woonzorgcentrum Zuiderlicht er van binnen uitziet? Dan wordt u zowel op de website van OCMW Gent als op de stadswebsite op uw wenken bediend.