Als elke beleidsmaker, op elk niveau, resoluut kiest voor solidariteit, dan hoeft niemand nog arm te zijn
woensdag 13 maart 2019
‘Gent knapT Op’ renoveert 100 woningen
vrijdag 22 maart 2019

Vrijwilligers vormen het kloppend hart van onze ontmoetingscentra

Lokaal dienstencentrum Wibier in Sint-Amandsberg vierde op woensdagnamiddag 20 maart zijn tiende verjaardag. Buurtbewoners en bezoekers kwamen samen tijdens een feestelijke receptie, en haalden daarna hun dansschoenen boven voor een heus jubileumbal. 

Lokaal dienstencentrum Wibier bereikt jaarlijks 1.800 unieke bezoekers die aan een 60-tal verschillende activiteiten kunnen deelnemen. Van koken, filosofie en zumba over taal- en computerlessen tot wandelen, fietsen en daguitstappen. In 2018 deden 206 bezoekers een beroep op de dienstverlening van Wibier, met bijvoorbeeld 68 huisbezoeken ergotherapie. 

Om dat allemaal in goede banen te leiden, kan Wibier zo’n 200 vrijwilligers inschakelen. 

“Vrijwilligers vormen het kloppend hart van de werking van onze lokale dienstencentra. Ze geven maar liefst 80% van onze cursussen en ateliers. Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen hun kennis, talenten en vrije tijd willen delen met hun mede-Gentenaars”, besluit Rudy Coddens.

Meer info vind je hier.