Feest voor 5 jaar LDC De Knoop!
maandag 25 februari 2019
Als elke beleidsmaker, op elk niveau, resoluut kiest voor solidariteit, dan hoeft niemand nog arm te zijn
woensdag 13 maart 2019

57.000 Gentenaars in armoede bereikt met Foodsavers

1.000 ton voedseloverschotten, ofwel 530.821 maaltijden of voedselpakketten. Zo veel kon Foodsavers Gent op twee jaar tijd schenken aan mensen in armoede. De voedselrestjes werden herverdeeld over 106 sociale organisaties in Gent. Op die manier bereikte het project al zo’n 57.000 Gentenaars in armoede. Met Foodsavers realiseerden de Stad Gent en het OCMW Gent tegelijk ook een verminderde uitstoot van 2.419 ton CO2.

“Foodsavers is een activeringsproject met sociale en duurzame aspecten. Via de tewerkstelling wordt de drempel naar de arbeidsmarkt verlaagd. Voedseloverschotten worden tegengegaan en de verdeling van gezonde etenswaren – vooral fruit en groenten – zijn een bijkomende ondersteuning voor mensen in armoede”, aldus Rudy Coddens.

De kracht van Foodsavers is drievoudig:

  • Het project redt voedseloverschotten en draagt zo bij tot een klimaatneutraler Gent en de doelstellingen van de Gentse voedselstrategie, Gent en Garde.
  • Tegelijk geeft Foodsavers mensen in armoede toegang tot kwalitatieve voeding.
  • En Foodsavers biedt opleiding en werk aan personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds de start in maart 2017 werden al een 30-tal doelgroepmedewerkers tewerkgesteld.