Gent, dementievriendelijke stad.
dinsdag 19 februari 2019
57.000 Gentenaars in armoede bereikt met Foodsavers
woensdag 6 maart 2019

Feest voor 5 jaar LDC De Knoop!

Groot feest voor 5 jaar Lokaal Dienstencentrum (LDC) De Knoop! Met meer dan 1.770 unieke bezoekers sinds de opening is De Knoop een bijzonder succesvol LDC. Het is een tweede thuis geworden voor velen.

Er was een grote nood aan een ontmoetingsplek in de buurt en die werd hier 5 jaar geleden gerealiseerd! Ondertussen is er van alles gegroeid van onderuit, door de schitterende samenwerking tussen buurtorganisaties, vrijwilligers en de medewerkers van de diensten .

“Die fantastische combinatie van dienstverlening samenbrengen op één plek, samen met een aanbod aan infrastructuur die vrij mag gebruikt worden door de buurt, én daarbovenop een sociaal restaurant, is echt wel een succesformule. Het brengt mensen samen, het haalt mensen uit hun isolement zodat ze zich niet langer eenzaam hoeven te voelen, ook als ze niet eens echt zorg nodig hebben” aldus schepen Rudy Coddens.