Scholieren Atheneum De Wingerd en Seniorenraad kiezen voor mooie en hartverwarmende initiatieven tijdens de vierde editie van de wedstrijd ‘Jong en oud in Gent’.
maandag 19 november 2018
Luk De Bruyker schenkt opbrengst verkoop van zijn boek ‘Pappie’ aan CasAperta
zondag 2 december 2018

Week van de Pollepel brengt onze sociale restaurants onder de aandacht

Week van de Pollepel brengt onze sociale restaurants onder de aandacht

Nog tot vrijdag 30 november 2018 worden alle klanten van de acht erkende Gentse sociale restaurants extra verwend met concertjes, portrettekenaars, gratis desserts, …  tijdens de Week van de Pollepel. Voor deze tweede editie krijgen de bezoekers ook een gratis wereldreceptenboekje, samengesteld door onze keukenmedewerkers met heerlijke en persoonlijke gerechten vanuit de hele wereld. Dit kookboekje neemt alle lekkerbekken mee op een reis rond de wereld!

Met onze 8 sociale restaurants zorgen we in Gent voor betaalbare en gezonde maaltijden voor iedereen.  Voor de meest kwetsbare mensen hanteren we een aangepast tarief aan 3 en 2,5 euro. Het aantal verkochte (sociale) maatregelen voor deze mensen steeg met 57 %! 15 % van alle maaltijden (15 000 stuks na 9 maanden) worden aan het laagste tarief verkocht.

Met onze 8 sociale restaurants bieden we 60 doelgroepmedewerkers een (sociale) tewerkstelling aan, die we klaarstomen voor een job in de horeca. Deze mensen worden elke dag begeleid door gemotiveerde instructeurs.

Met initiatieven zoals Week van de Pollepel zetten we actief in op de verdere bekendmaking van onze sociale restaurants. Er is voor ieder wat wils, morgen 29 november kan je genieten van ‘Een Wereldkeuken’ en vrijdag 30 november van een lekkere ‘tiramisu op Gentse wijze’.