Gentse winterplan start op 19 november
dinsdag 30 oktober 2018
Scholieren Atheneum De Wingerd en Seniorenraad kiezen voor mooie en hartverwarmende initiatieven tijdens de vierde editie van de wedstrijd ‘Jong en oud in Gent’.
maandag 19 november 2018

Een speelbos voor Zwijnaarde!

Tussen Heerweg Zuid, Mattestede en de Kelderijstraat, vlak nabij het Parkbos, krijgt Zwijnaarde een speelbos. In dit 17,5 ha groot gebied hebben een tijd geleden jeugdverenigingen en de Zwijnaardse basisscholen al de eerste bomen aangeplant.

Na twee  inspraakmomenten zowel met de kinderen als met de inwoners van Zwijnaarde, zijn de plannen voor het speelbos nu klaar. Begin 2019 worden de bosmantels aangelegd. En als alle werken  volgens plan verlopen, is het bos in 2020 ingericht.

In het speelbos komen spelelementen , kunnen kinderen ravotten en komen er  fruitbomen en bessenstruiken  en mogelijks een insectenhotel. Midden het bos komt er een open plek met zitbanken.

De hoofdtoegang van het speelbos komt aan Heerweg Zuid. Daar komt een fietsenstalling en een parkeerstrook.

Het speelbos maakt onderdeel uit van het Parkbos dat bijna 1200 ha groot is. En naast het speelbos wordt er ook werk gemaakt van het zonnebloempark in de omgeving van sporthal Hekers  en het gebied rond Rijvissche en Don Bosco. Daar komt watergebonden natuur, een bos met speelzone en een fiets-en wandellus die aansluit op de Parkbosbruggen.