Open Huis Robinia opnieuw open na renovatie
vrijdag 12 oktober 2018
Gentse winterplan start op 19 november
dinsdag 30 oktober 2018

Tiende plantdag van het geboortebos in de Gentbrugse Meersen

Op zondag 21 oktober 2018 werden ouders, familie en vrienden van de Gentenaartjes die in 2017 geboren werden verwacht in de Gentbrugse Meersen. Ze konden er samen een nieuw geboortebos planten, dat verder zal uitgroeien tot een speelbos voor alle Gentse kinderen.

3085 Gentenaartjes geboren in 2017
3085 Gentenaartjes werden geboren in 2017. Hun ouders kregen allemaal persoonlijk een uitnodiging voor de plantdag. Elk jaar wordt er ook een monument gezet als blijvend aandenken. Wie de naam van zijn kindje vermeld wil zien staan op het monument, kon de naam vooraf doorgeven. 1027 ouders deden dat. De namen van die kinderen staan op het monument dat gisteren werd onthuld.

Een bos voor alle Gentenaartjes
De Stad Gent kiest voor inheemse boomsoorten: olm, els, es, kers, zwarte populier, grauwe abeel, lijsterbes en vogelkers. De bomen zijn jong bij het aanplanten. Ze ontwikkelen de komende jaren samen verder tot een speelbos. In het zuidelijk deel van de Gentbrugse Meersen waren de voorbije jaren al negen geboortebossen aangeplant. Dat kaderde in de aanleg en ontwikkeling van het zuidelijk deel van de Gentbrugse Meersen, dat ligt tussen de Koningsdonkstraat, de Schelde en het viaduct van de E17.  Ook speelinfrastructuur kreeg er een plek: wilgentunnels en -hutten, een parcours door een gracht, … Het gebied zelf nodigt ook uit om op ontdekking te gaan, afwijken van de paden mag.

Thuis verder de natuur een handje helpen
De Stad Gent beheert de natuur in Gent op een natuurvriendelijke manier, ook in de Gentbrugse Meersen. Dat is niet alleen goed voor de bloemen en planten zelf, maar ook voor dieren en de inwoners van Gent. Wie naar de plantdag komt, krijgt een zakje biologische bloembollen mee naar huis. Wie die thuis plant, helpt de natuur een handje. De krokussen die eruit groeien, trekken immers bijen en insecten aan en zorgen voor biodiversiteit.

Lees meer op de website
www.stad.gent/geboortebos