Op 8 augustus start de aanleg van een nieuw groen wijkplein in de Muide. Het plein komt op de plek van een voormalige loods in de Voorhaven. 

‘Het ontwerp biedt ruimte voor spelen, ontmoeten, moestuinieren en mooie zichten op het water. Het groene plein is onderdeel van een inrichtingsplan waarmee we als Stad Gent de Voorhaven willen vernieuwen tot een aangename groenere buurt.

Op de contouren van de voormalige Loods 21 aan de Voorhaven komt een groen wijkplein. De aannemer start op 8 augustus 2018 met de aanleg van het zuidelijke stuk (aan de kant van Loods 20) en zullen zo’n drie maand duren.

‘Kinderen zullen er na de herinrichting kunnen spelen in een nieuwe graszone of op de avontuurlijke heuvels met bomen. Aan de rand van het groene wijkplein komen verschillende vakken voor activiteiten zoals een basketbalveldje, bankjes en moestuinbakken. Aan de kant van de kaai zal een pergolaconstructie met klimplanten schaduw bieden. De pergola verwijst naar de structuur van de voormalige loods en herstelt op die manier het oorspronkelijk zicht van de Voorhaven.

Het wijkplein zal ongeveer even groot zijn als het Sint-Pietersplein.

De aanleg van het plein kadert in de herinrichting van de Voorhaven. De Stad Gent en private ontwikkelaars vernieuwen de Voorhaven tot een woonbuurt met groen en kantoren. Ook de groene zone rond Loods 26 wordt deze zomer afgewerkt.