Voormalige UCO-site wordt bedrijventerrein sociale economie én ontmoetingsplek voor de Bloemekenswijk
dinsdag 19 juni 2018
Gent wint zilveren medaille op European Green Capital Award
vrijdag 22 juni 2018

Reigersparkje gered. Stationsbuurt krijgt speel- en zitparkje

Reigersparkje gered. Stationsbuurt krijgt speel-en zitparkje

Moeilijke en lange onderhandelingen gingen er aan vooraf maar nu  is er eindelijk  een akkoord tussen de Stad Gent en de Vlaamse overheid. De voormalige site van de VLM van een 2500 m2, wordt een  schitterende groene locatie. Dit werd onder impuls van Schepen van Openbaar Groen Rudy  Coddens door de Stad aangekocht.

En bovendien is er  een akkoord om de site ook op te nemen in het voorontwerp van het groen ruimtelijk uitvoeringsplan. Daarmee wordt het toekomstig parkje ook definitief beschermd als groengebied.

Voor het Lucernacollege betekent dit dat de speeltijd straks in het park kan in plaats van op de  stenen koer. De Mozaïek  een dagcentrum voor volwassenen met een verstandelijke beperking zal  klussen in het park.  Samen met de werkgroep  Sint-Pieters-Buiten en de buurtbewoners  wordt het Reigersparkje ingericht als buurttuin.

In afwachting van de aankoop wil de Stad nu al een tijdelijke  beheers-en gebruiksovereenkomst afsluiten.  Als Vlaanderen  daarmee akkoord is, dan kunnen op korte termijn de buurtbewoners aan de slag met  de realisatie van hun burgerbudgetproject.