Stad ondersteunt Natuurpunt bij aankoop 35 ha bos in groenpool Vinderhoutse Bossen.
vrijdag 4 mei 2018
Lancering Facebook live event ‘Vraag het aan Rudy’
maandag 14 mei 2018

Vroedvrouwen AZ Jan Palfijn Gent winnen Gouden Pinard

Vroedvrouwen AZ Jan Palfijn Gent winnen Gouden Pinard

Op 3 mei werden de medewerkers van de kraamafdeling van AZ Jan Palfijn Gent door de Vlaamse Beroepsorganisatie voor Vroedvrouwen uitgeroepen tot beste vroedvrouwenteam. Als voorzitter ben ik dan ook bijzonder trots op de prestatie van dit team dat al jaren hard werkt aan zorg op maat van moeder en kind. Daarvoor kregen ze al herhaaldelijk een BFHI label (Baby Friendly Hospital Initiative). De vroedvrouwen zorgen voor een persoonlijke begeleiding tijdens de zwangerschap met een uitgebreid pakket prenatale lessen en voor de omkadering tijdens en na de geboorte. Daarbij geven ze extra aandacht aan hulp bij borstvoeding, de behoeften van het kind en de band met de moeder. Ook op de neantologie werd het zorgmodel ontwikkelingsgerichte zorg enkele jaren geleden met succes geïntroduceerd.

Na een voorselectie van zesendertig teams werd op basis van argumentatie over de visie en aanpak bij de vroedvrouwen vijftien teams genomineerd. Via een online formulier kon iedereen een motivatie geven waarom zijn of haar favoriet team moest worden bekroond. Een selectiecommissie nam de argumentaties door en koos op basis hiervan het team van AZ Jan Palfijn Gent als de uiteindelijke winnaar. Niet het aantal stemmen maar de motivering in de stemmingsronde was bepalend. Hierbij werd rekening gehouden met selectiecriteria die aansluiten bij de visie van de organisatie VBOV vzw en waarin de zorg voor moeder en kind centraal staat.

Naast een trofee en een certificaat krijgt het team ook een cheque van 1000 euro die ze mogen gebruiken voor een teambuildingsmoment.