Natuurvriendelijk beheer voor Gentse parken
vrijdag 25 mei 2018
OCMW Gent jaaroverzicht: ”we maken uw weg wijzer”
maandag 28 mei 2018

100 % voor Gent, want Gent is wat we delen!

“We gaan er voor, 100%. Want: Gent is wat we delen!”

De Gentse kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (sp.a) en Elke Decruynaere (Groen) hebben op zaterdag 26 mei de 9 speerpunten, het volledige programma en de slogan van het kartel sp.a-Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld: ‘Gent is wat we delen’. “De toekomst van onze stad. Niets meer, niets minder. Daarover gaan deze verkiezingen. We bieden de Gentenaars een positief project met duidelijke keuzes. Wij willen fors investeren in betaalbaar wonen, in leefkwaliteit en verkeersveiligheid. Wij willen dat iedere Gentenaar zich gemakkelijk en veilig met de fiets of het openbaar vervoer kan verplaatsen, wij willen een circulaire economie waarbij afval van het ene bedrijf grondstof wordt voor het andere, en we willen meer schone hernieuwbare energie. Já, we willen verder bouwen aan de toekomst van onze stad.”

Kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (sp.a) en Elke Decruynaere (Groen) hebben op zaterdag 26 mei de 9 speerpunten, het volledige programma en de slogan voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld: ‘Gent is wat we delen’. Ze deden dat in de moestuin van het Bijgaardepark in Sint-Amandsberg, tijdens een open bijeenkomst waarbij iedereen ook kon ‘speeddaten’ met de aanwezige kandidaten.

“We hebben een fantastische kandidatenlijst en een super team vol verschillende mensen, maar die hebben allemaal de liefde voor onze stad gemeen” zei Rudy tijdens de voorstelling. “Nu hebben we én een slogan die daar bij past én een uitgebreid programma vol concrete voorstellen om Gent nog beter te maken. We bieden de Gentenaars een positief project met duidelijke keuzes. Wij willen fors investeren in betaalbaar wonen, in leefkwaliteit en verkeersveiligheid. Wij willen meer sociale woningen, wij willen praktijktesten om discriminatie te bestrijden, we willen een stad waar kinderen ruimte krijgen,  wij kiezen voor preventie en vertrouwen op onze Flikken die de Gentse wijken door en door kennen. Het zijn die keuzes die ons onderscheiden van de andere partijen in Gent.”

Elke vulde aan: “In totaal hebben we 9 speerpunten geselecteerd. Wij willen bijvoorbeeld ook dat iedere Gentenaar zich gemakkelijk en veilig met de fiets of het openbaar vervoer kan verplaatsen met een bijzonder urgentieplan verkeersveiligheid en de creatie van een stadsregionale openbaarvervoermaatschappij, wij willen een circulaire economie waarbij afval van het ene bedrijf grondstof wordt voor het andere, en we willen Gent klimaatneutraal en klimaatbestendig maken door onder andere groenklimaatassen aan te leggen die groene plekken in de stad met elkaar verbinden en door het gebruik van meer schone hernieuwbare energie via Gentse coöperaties. We maken van Gent de kindvriendelijkste stad van het land met plek om te spelen, propere lucht en groen. Honderden geëngageerde Gentenaars hebben meegewerkt aan ons programma dat in totaal 200 bladzijden telt. Chapeau voor al die mensen. Het resultaat is fantastisch!”

Het besluit klonk dan ook strijdvaardig: “Já, wij willen verder bouwen aan de toekomst van onze stad. Já, wij willen onze stad nóg beter maken, samen met die duizenden Gentenaars die klaar staan om daar aan mee te helpen. We gaan er voor, 100%. Want: Gent is wat we delen!”

De 9 speerpunten en ons volledige programma vindt u hier.

Als bijlage sturen we graag de flyer met onze 9 speerpunten.

flyer gent : speerpunten