Nieuw fietspad Ter Durmenpark officieel ingefietst
zaterdag 19 mei 2018
Natuurvriendelijk beheer voor Gentse parken
vrijdag 25 mei 2018

Woonmobiel geeft gratis advies om langer zelfstandig thuis te wonen

Woonmobiel geeft gratis advies om langer zelfstandig thuis te wonen

Zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de best mogelijke omstandigheden is de vurige wens van veel ouderen. Met deze woonmobiel krijgen onze Gentse senioren gratis advies over woningaanpassingen en over premies die ze kunnen krijgen voor (kleine) renovaties. Ik stelde dit op dinsdag 22 mei 2018 voor samen met collega schepen Sven Taeldeman.

Infostand

De woonmobiel is een infostand op wielen in de vorm van een bakfiets met een uitvouwtent die is vormgegeven als een pop-up huisje. Aan de buitenkant zijn er foto’s van woninginterieurs en binnenin grafische voorstellingen van woon- , slaap- en badkamer. Bedoeling is om met de woonmobiel plaatsen aan te doen waar veel mensen samenkomen maar er kunnen ook afspraken gemaakt worden voor huisbezoeken.

langer en comfortabel thuis

De boodschap die we met de woonmobiel aan onze Gentse senioren willen meegeven is dat eenvoudige hulpmiddelen en aanpassingen al kunnen volstaan om langer en comfortabel thuis te blijven wonen. Met een handgreep en een stoeltje kunnen senioren gemakkelijker en veilig blijven douchen. In de woonmobiel krijg je over dergelijke hulpmiddelen, maar ook over woningaanpassingen en woonpremies gratis advies. Zo heb je bijvoorbeeld de aanpassingspremie voor 65-plussers, waarmee ze hun woning toegankelijker kunnen maken voor rolstoelgebruikers. Er zijn ook premies om uw elektriciteit, verwarming en sanitaire installaties te verbeteren.

De woonmobiel in de Brugse Poort wordt aangestuurd vanuit lokaal dienstencentrum Ten Hove en zijn antenne in de Brugse Poort en vanuit de woonwinkel Brugse Poort. De komende weken staat de woonmobiel op verschillende evenementen in de Brugse Poort.

U kan een overzicht hieronder terugvinden:

(bron www.ocmw.gent/woonmobiel)

di 22 mei ’18 14 u – 16 u Pierkespark
 zo 27 mei ’18 9.30 u – 12 u Ontbijt voor buren – park Begijnhofdries
 za 9 juni ’18 10 u – 15 u Rommelmarkt Brugse Poort ongehoord
 za 16 juni ’18 14 u – 17 u Leiekaai BBQ
 za 16 juni ’18 14 u – 15 u Kokerpark repaircafé
 zo 24 juni ’18 9 u – 12 u Boerenmarkt – Charles de l’Epéeplein
 zo 24 juni ’18 14 u – 16 u Rooigemlaan Dansnamiddag TTC
 di 26 juni ’18 10 u – 12.30 u Carrefour De Groene Vallei