UiTPAS app vanaf nu op je smartphone!
woensdag 25 april 2018
1 mei speech Rudy Coddens
maandag 30 april 2018

Leden sp.a Gent en Groen Gent keuren ontwerp verkiezingsprogramma goed: voorstelling op 26 mei

Leden sp.a Gent en Groen Gent keuren ontwerp verkiezingsprogramma goed: voorstelling op 26 mei

De leden van sp.a Gent en van Groen Gent hebben, tijdens gelijktijdige partijcongressen op zaterdagochtend 28 april 2018, het ontwerpprogramma van het kartel voor de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober goedgekeurd en afspraken gemaakt over de verdere afwerking. Op zaterdag 26 mei wordt het programma voorgesteld aan de Gentenaars.

Kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (sp.a) en Elke Decruynaere (Groen, tweede plaats op de lijst) zijn trots op het werk: “We hebben een prachtig programma bijeen geschreven, samen met onze leden, met vertegenwoordigers van verenigingen en met elke Gentenaar die een bijdrage wou leveren. In 9 hoofdstukken, 26 thema’s (van Wonen over Gelijke kansen en Participatie tot Afvalarme circulaire stad) en vele tientallen krachtlijnen doen we voorstellen om Gent nog beter te maken. Sommige daarvan hebben we eerder al bekendgemaakt, zoals de 90 miljoen euro die we willen investeren in een ‘Masterplan Wonen’, de oprichting van een ‘Handelskabinet’ voor economisch overleg en het gebruik van een ‘Stadsmunt’ in lokale winkels.

Het programma wordt nu helemaal afgewerkt in gezamenlijk overleg tussen vertegenwoordigers van sp.a Gent en Groen Gent.

Over de voorstelling op zaterdag 26 mei volgt later meer info.