We zijn klaar voor de toekomst!
maandag 9 april 2018
Stad Gent sensibiliseert hondenbaasjes en hondenliefhebbers: Aan de lijn en in de zak, iedereen op zijn gemak!
maandag 16 april 2018

Reactie Rudy Coddens: ”Gent is al lang dé hoofdstad van de deeleconomie in Vlaanderen!”

Lees hier mijn reactie op het opiniestuk van Anneleen Van Bossuyt: https://www.demorgen.be/binnenland/n-va-lijsttrekker-anneleen-van-bossuyt-gent-moet-de-deeleconomiestad-van-vlaanderen-worden-bdb2f59d/

Deeleconomiestad van Vlaanderen worden? Serieus, voor wie dit nog niet wist: Gent is al lang dé hoofdstad van de deeleconomie in Vlaanderen: deelauto’s, deelfietsen, community land trust, stadslandbouwprojecten, Dampoort Knapt op, ga zo maar verder… Het is er allemaal al lang, en Gentenaars doen dit gewoon. En ja het kan zeker nog méér zijn.

Maar we mogen de doelstelling van de deeleconomie niet uit het oog verliezen: mensen samenbrengen en dingen laten delen. Wat mij betreft gaat deeleconomie niet over app’s van multinationals en al zeker niet over het vrijgeven van persoonlijke data.

Als grote bedrijven als ‘Uber Eats’ onder het mom van deeleconomie  studenten verplichten om zonder sociale bescherming de fiets op te kruipen, of als hotels moeten concurreren tegen speculanten die appartementen opkopen om die vervolgens te verhuren als Air B&B, dan zeg ik neen.

De stad moet er altijd over blijven waken dat deeleconomie van onderuit groeit en alle Gentenaars ten goede komt.

Ten slotte in de eerste drie maanden van dit jaar zijn in Gent 1.016 ondernemingen opgestart. Dat zijn er nagenoeg even veel als in 2017. Dat blijkt uit data van Voka.  De regio Gent presteert daarmee beter dan de rest van Vlaanderen!

Rudy Coddens

lijsttrekker voor het kartel sp.a-Groen in Gent.