Opening Victoria Regiapark in Gentbrugge
zaterdag 21 april 2018
UiTPAS app vanaf nu op je smartphone!
woensdag 25 april 2018

Sint-Kruis-Winkel krijgt een volwaardig antennepunt

Sint-Kruis-Winkel krijgt een volwaardig antennepunt

Sint-Kruis-Winkel krijgt vanaf dit najaar een volwaardig antennepunt. Daar zullen ook de bewoners van de kanaaldorpen terecht kunnen voor de diensten van de Stad Gent en OCMW Gent. Buurtverenigingen kunnen de lokalen gebruiken voor hun werking en activiteiten. De bouwplannen werden voorgesteld tijdens de wijkbeurs van de kanaaldorpen op zaterdagnamiddag 21 april.

Het nieuwe antennepunt komt in het vroegere dienstencentrum van de Stad Gent in Sint-Kruis-Winkeldorp 63. De verbouwingen starten binnenkort en zullen tegen half september zijn afgerond. Dit antennepunt zal twee dagen per week open zijn en zodra de werking op kruissnelheid is, breiden we dit verder uit naar meerdere dagen.

open voor de buurt

Vandaag heeft de antennemedewerker van OCMW Gent er al haar zitdag. Ook verenigingen uit de buurt zoals de kerkfabriek en de Oxfam-wereldwinkel hebben er hun stek. Het vernieuwde antennepunt zal daarenboven een open ontmoetingsruimte hebben. Ook de buurtmaaltijden van de antennewerking zullen naar hier verhuizen en een pedicure. Maar ook andere buurtinitiatieven zoals de fietsherstelplaats, de sociale kruidenier en VZW Kompas zullen het antennepunt gebruiken voor hun activiteiten. Op termijn kan dit ook nog verder uitbreiden naar andere (stads)diensten. De bedoeling van dit antennepunt is dat de dienstverlening naar de bewoners van de kanaaldorpen toe komt. Want, mede door het gebrekkig openbaar vervoer, is het voor veel van die mensen moeilijk om zich naar Gent te verplaatsen.

opfrisbeurt en rolstoeltoegankelijk

Aan de verbouwingen hangt een prijskaartje vast van 477 000 euro. Het gebouw moet grondig opgefrist worden. Elektriciteit, sanitair en schrijnwerk worden vernieuwd. We plaatsen ventilatie en er komt een nieuwe kitchenette.  Ook krijgen de lokalen verlaagde akoestische plafonds, het dak wordt vernieuwd en de zoldervloer wordt geïsoleerd. Via een helling maken we het gebouw toegankelijk voor rolstoelgebruikers.