Renovatieproject ‘Dampoort KnapT OP!’ gaat opnieuw van start
vrijdag 9 maart 2018
Ontdek hier ons team voor de gemeenteraadsverkiezingen in Gent
maandag 12 maart 2018

“Fier op straffe lijst voor verkiezingen op 14 oktober!”

“Fier op straffe lijst voor verkiezingen op 14 oktober!”

Sp.a Gent en Groen Gent zijn klaar voor de verkiezingsstrijd op 14 oktober! Kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (sp.a) en Elke Decruynaere (Groen) hebben op zaterdag 10 maart de volledige lijst voorgesteld aan de pers, in het Open Huis De Porre in Gentbrugge.
“We zijn bijzonder fier omdat we met beide partijen erin geslaagd zijn om, naast de tonnen ervaring die we hebben, óók heel wat nieuwe (jonge en minder jonge) mensen aan te trekken. Meer dan de helft van onze kandidaten (29 op 53) zijn nieuw. Het is bovendien een lijst geworden met een grote diversiteit. We hebben ‘denkers en doeners’ (zoals Tine De Moor en Bert Misplon, Groen). We hebben jong en minder jong (zoals Burak Nalli en Agnes Goyvaerts, sp.a). We hebben ervaring en nieuw talent (zoals Bram Van Braeckevelt, Groen; en Didier Moray, sp.a). We hebben mensen met een migratieachtergrond (zoals Karina Marte Pereyra, sp.a; en Hafsa El-Bazioui, Groen) en zelfstandigen (zoals Ann Vancoillie, sp.a; en Yves De Moor, Groen).”
Op de lijst staan bovendien kandidaten uit verschillende wijken en deelgemeenten. En ook qua leeftijd is de samenstelling evenwichtig: 9 twintigers, 16 dertiger, 12 veertigers, 11 vijftigers, 4 zestigers en 1 dame van 70.
“Maar wat al onze kandidaten gemeen hebben is: het zijn allemaal Gentenaars die graag leven in onze stad en er bijzonder trots op zijn. En ze hebben dezelfde basis om actief aan politiek te willen doen: het zijn allemaal progressieve idealisten met het hart op de juiste plaats, die samen onze stad nóg beter willen maken.”
Ontdek hier alle 53 kandidaten.