Publieke zorg blijft nodig
woensdag 14 maart 2018
Met Gentse rechtenverkenners wil ik dat alle Gentenaars hun premies, tegemoetkomingen en rechten effectief krijgen
dinsdag 27 maart 2018

Foodsavers Gent wint Food Waste Award

Foodsavers Gent wint de Food Waste Award in de categorie ‘lokale besturen’. Foodsavers startte vorig jaar in maart en was van in het begin een succes. In 2017 alleen al, verdeelde het 250 ton voedseloverschotten. Dat is meer dan een verdubbeling in vergelijking met het beoogde aantal. Ik ben dan ook heel erg blij met deze nieuwe prijs. De Food Waste Awards zijn een beloning voor initiatiefnemers die op de meest creatieve, inventieve en efficiënte manier voedselverspilling reduceren.

Dit is de derde prijs voor Foodsavers in een jaar tijd. Het project won al de publieksprijs bij de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties en ook de Sustainable Partnerships Award.

Foodsavers Gent geeft voedseloverschotten een nieuw leven. Medewerkers uit sociale tewerkstellingstrajecten recupereren en herverdelen voedseloverschotten uit de Gentse regio naar 48 armoedeverenigingen in Gent. De producten worden steeds op hun kwaliteit getest en worden nadien zo snel als mogelijk geleverd. Hierdoor krijgen Gentenaars in armoede beter toegang tot verse en gezonde voeding zoals groenten en fruit. In 2017 werd er omgerekend zo’n 143 000 individuele porties voeding weggeschonken.