Rudy Coddens: ”Gent, we zien je graag!”
dinsdag 13 februari 2018
Daklozen nemen lockers in de publieke ruimte in gebruik
donderdag 15 februari 2018

OCMW Gent komt op voor emancipatie van roze ouderen

OCMW Gent komt op voor emancipatie van roze ouderen:

Tour d’Amour op 16 februari in woonzorgcentrum Zonnebloem

 

 

De Tour d’Amour van Eveline van de Putte, de Nederlandse schrijfster van het boek ‘Stormachtig stil. Levensverhalen van roze ouderen’, brengt haar vrijdagmiddag 16 februari naar het OCMW-woonzorgcentrum Zonnebloem in Zwijnaarde. De emancipatie van holebi-ouderen ligt ook OCMW Gent nauw aan het hart. Daarom gaat de schrijfster in gesprek met Maria, een holebi-oudere én met het publiek (vanaf 13u30) en zal ze ook fragmenten voorlezen uit haar boek. 

Omwille van het taboe rond hun geaardheid, durven (te) veel holebi-ouderen zichzelf niet zijn in hun eigen omgeving. Onbekend maakt vaak onbemind. De Tour d’Amour wil met behulp van schrijfster Eveline Van de Putte en haar boek ‘Stormachtig stil. Levensverhaal van roze ouderen’, de onwetendheid overbruggen door de dialoog aan te gaan. Zowel medewerkers, bewoners en familie, studenten en anderen zijn welkom.

Iedereen heeft recht op liefde!