Daklozen nemen lockers in de publieke ruimte in gebruik
donderdag 15 februari 2018
Rudy Coddens: Laat ons ”NorthSeaPort in actie” opzetten!
woensdag 21 februari 2018

Leerlingen Don Bosco bouwen voor ‘Karnaval Ledeberg’ nieuwe praalwagen voor woonzorgcentrum De Vijvers

Voor het 11de jaar op rij nemen de bewoners van OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers deel aan de carnavalstoet van Ledeberg, die op zaterdagnamiddag 24 februari uitrijdt. En ze doen dat dit jaar met een nieuwe praalwagen, die gebouwd is door leerlingen van Don Bosco Sint-Denijs-Westrem.

 

Carnaval leeft sterk binnen woonzorgcentrum De Vijvers. Heel wat bewoners waren vroeger betrokken bij het carnavalsleven in Ledeberg. Ook sommige personeesleden zijn lid van carnavalsverenigingen. Het past ook volledig binnen de filosofie van onze woonzorgcentra. Woonzorgcentra van OCMW Gent zijn open en toegankelijke huizen, midden in de wijk, waar iedereen welkom is en waar de bewoners aan het buurtleven kunnen deelnemen.

 

Een week voordien werd in het woonzorgcentrum al een kleurrijk feest georganiseerd waaraan ook carnavalsgroepen uit Ledeberg deelnamen. Op vrijdag 23 februari passeert de ‘kinderkarnavalparade’ langs de deur van De Vijvers.

 

Met dank aan leerlingen Don Bosco

 

Dit jaar doet het woonzorgcentrum terug mee met een eigen praalwagen. Voor de nieuwe praalwagen kon het woonzorgcentrum rekenen op de steun van het Don Bosco Technisch Instituut in Sint-Denijs-Westrem. Tijdens hun praktijklessen bouwden leerlingen mechanica en en houtbewerking een nieuw huisje, dat nadien werd gemonteerd op de wagen. De leerlingen en hun begeleiders deden hun uiterste best want ze fiksten het in 8 weken tijd en het huisje – een ijzeren frame afgewerkt met hout en plexiglas- mag zeker gezien worden.

 

Talentenshow

 

Zeven bewoners van De Vijvers nemen deel aan de stoet. Thema dit jaar is ‘Ledebirg got talent’. De bewoners, voor de gelegenheid uitgedost met veel glitter en glamour, voeren daarom in hun huisje een talentenshow op, met medewerkers als jury. Ze zetten daarbij de vele talenten in het woonzorgcentrum in de verf, en dan met name die van verpleegkundigen, schoonmaaksters en artsen.

 

Ook de andere bewoners van De Vijvers kunnen de carnavalsfeer opsnuiven. Zoals andere jaren passeert de stoet langs het woonzorgcentrum in de Walstraat.  De carnavalisten houden er even halt om snoepjes naar de bewoners te gooien. De carnavalstoet vertrekt om 15 uur op het Ledebergplein.