Rudy Coddens in De Meulemeester in debat: Stad Gent moet meer zeggenschap krijgen bij beslissingen van De Lijn over Gentse stadsvervoer
woensdag 7 februari 2018
Rudy Coddens: ”Gent, we zien je graag!”
dinsdag 13 februari 2018

Boerencollectief start op OCMW gronden

Sinds kort is er in Afsnee een sociaal stadslandbouwproject opgestart

Twee boeren van Bioboerderij De Goedinge slaan samen met de lokale veeboer de handen in elkaar voor een duurzaam  korte keten landbouwproject waar straks voor de Gentenaars  lekkere en lokale groenten,  fruit en melk  zullen te krijgen zijn.  Het OCMW van Gent stelt 10 ha vruchtbare landbouwgrond van haar eigendom ter beschikking voor dit unieke project. Het pioneert daarmee opnieuw in Vlaanderen.

“Enerzijds investeert het OCMW in sociaal patrimonium. Maar anderzijds is er evengoed aandacht voor maatschappelijke opbrengst. Met de keuze voor Boerencollectief kiest de Stad en het OCMW  voor deze gronden op de Goedingekouter voor stadsgerichte landbouw waar ook nog eens sociale tewerkstelling kan gerealiseerd worden. En bovendien is er aandacht voor educatie én natuur.  Een unieke combinatie” aldus OCMW-voorzitter en  kandidaat burgemeester Rudy Coddens.

Onder begeleiding van De  Moester (vzw Hand in Hand)  uit Sint Denijs Westrem  zullen er  straks werkzoekenden van het OCMW Gent  aan de slag gaan op de velden in Afsnee. De hoeve aan de rand van de OCMW-grond wordt het ontmoetingspunt van dit brede project met plaats voor een hoevewinkel, de Boerderijschool en boerderijscouts.

En op het bijzondere kouterlandschap in de Goedinge wordt door Natuurpunt  Gent een biodiversiteits-en akkervogelplan verwezenlijkt.

Dit initiatief is het resultaat van een mooie samenwerking tussen OCMW Gent, Stad Gent (met collega Tine Heyse) en diverse partners. Door samen te werken bereik je meer! Dat zullen ook de 3 betrokken landbouwers en partners bewijzen in dit initiatief.