Foto Rudy Coddens
Toespraak door Rudy Coddens (sp.a), kandidaat-burgemeester
zondag 28 januari 2018
Installatie ‘Handelskabinet’ voor structureel overleg met de zelfstandige ondernemers
donderdag 1 februari 2018

OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers viert 20-jarig bestaan

OCMW-woonzorgcentrum De Vijvers viert 20-jarig bestaan

Op vrijdag 2 februari is het exact 20 jaar geleden dat de eerste bewoners hun intrek namen in De Vijvers aan de Walstraat in Gentbrugge. De Vijvers was toen het eerste ‘woonzorgcentrum nieuwe stijl’. Dat was een cultuurshock. In de Vijvers kregen ze een eigen woning, die ze naar eigen smaak zelf konden inrichten. 

Dit weekeinde van 2, 3 en 4 februari viert Woonzorgcentrum De Vijvers van OCMW Gent zijn 20-jarig bestaan. Naar aanleiding van dit feestelijk gebeuren werd de ludieke theatervoorstelling ‘De Vijvers ingeblikt!’ gemaakt. De vertoning is op zaterdagavond en zondagnamiddag. Er is ook een quiz met ‘homo turisticus’ Jan Matthys.

Nu telt De Vijvers 174 woningen voor langdurige opvang, 6 woningen voor kortverblijf en een woning voor nachtopvang. 87 procent van de huidige bewoners is zwaar zorgbehoevend. De Vijvers opende in 2006 als eerste in Vlaanderen een specifieke woning voor nachtopvang en zette onlangs nog de zorgrobot Zora in om onrustig gedrag bij bewoners met dementie te ondervangen. De Vijvers zet ook in op een sterke verbinding met scholen en buurtorganisaties.

Ook de komende 20 jaar zal De Vijvers blijven innoveren. Waaronder de heraanleg van het park De Vijvers, waarvan de tuin van het Woonzorgcentrum een belangrijk deel van uitmaakt. Ook zal in het gebouw de leefgroepwerking verder uitgebouwd worden en komen er belevingskeukens, waar bewoners onder begeleiding kunnen koken.

Programma voor het feestweekend:

 

Vrijdag 2 februari

·         14.00 uur: Openingsreceptie

 

Zaterdag 3 februari

·         14.00 uur: Blikvangers (Too Sharp, grime, pannenkoeken, hamburgerkraam)

·         18.30 uur: Homo Turisticus-quiz met Jan Matthys

·         20.30 uur: Theatervoorstelling ‘De Vijvers ingeblikt!’

 

Zondag 4 februari

·         14.00 uur: Optreden van The Walkies

·         15.30 uur: Theatervoorstelling ‘De Vijvers ingeblikt!’

·         17.30 uur: Afsluiting 20 jaar De Vijvers

 

Praktische info

 

Waar? Woonzorgcentrum De Vijvers, Walstraat 1 in Gentbrugge

Wanneer? Receptie op vrijdag 2 februari vanaf 14 uur

Programma:

·         14.00 uur: Toespraak door directeur Karen Vanoverbeke van woonzorgcentrum De Vijvers

·         14.10 uur: Toespraak door OCMW-voorzitter en schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens

·         14.25 uur: De Gentse Belleman kondigt officieel 20 jaar De Vijvers aan

·         14.30 uur: Start receptie