Meer huurwoningen voor sociale doelgroepen dankzij nieuwe Gentse coöperatie met unieke formule van renoveren en verhuren
donderdag 18 januari 2018
Foto Rudy Coddens
Toespraak door Rudy Coddens (sp.a), kandidaat-burgemeester
zondag 28 januari 2018

Rudy Coddens en Elke Decruynaere maken van goed en betaalbaar wonen inzet verkiezingen

Rudy Coddens en Elke Decruynaere maken van goed en betaalbaar wonen inzet verkiezingen

‘Bakske vol’ op de nieuwjaarsreceptie van Team Gent op zondag 28 januari in de Balzaal van de Vooruit.  300 mensen kwamen er kussen, klinken en praten. Rond 11.45 uur spraken Elke Decruynaere (Groen) en kandidaat-burgemeester Rudy Coddens (sp.a) de Team Gentenaars toe.

Elke had het over de noodzaak om goed en gezond te kunnen leven in de stad. “De voorbije jaren heeft het stadsbestuur hard gewerkt om van Gent een stad te maken waar je kwaliteitsvol kan leven met veilig verkeer, gezonde lucht en groene ruimtes. Maar er kan nog veel verbeteren. Daar willen  we de komende jaren dan ook al onze energie in steken.”

Rudy sprak duidelijke ambities uit. “Ik wil bewaren wat goed is; en ik wil beter maken wat nog beter kan. Door te doen wat wij altijd zullen blijven doen: luisteren, dicht bij de mensen staan, ideeën verzamelen, keuzes maken, en samen onze stad maken. Betaalbaar wonen is onze topprioriteit – voor jonge mensen, voor alleenstaande moeders met kinderen, voor ouderen die zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving willen blijven wonen. Daarom hebben wij een masterplan Wonen klaarliggen, waarin we 90 miljoen euro extra zullen investeren in betaalbare en duurzame woningen. Dat is 3 keer meer dan nu! Dat maakt het verschil, dat is onze keuze. Geen enkele stad doet ons dit na!”

Rudy riep iedereen op om sp.a en Groen te helpen de verkiezingsstrijd te winnen. “Iedereen zal wéten waar wij voor staan: een sterk, solidair Gent, waar iedereen mee telt, en waar het veilig is en blijft, zonder soldaten in de straat. Een stad waar het goed wonen en leven is, met respect voor elkaar. (…) Ik ben alvast ‘in form’, ik sta scherp. Als lijstrekker en kandidaat-burgemeester kunnen jullie, en álle Gentenaars, op mij rekenen!”

Lees de toespraken hier: LINK NAAR WEBSITE

 

Contact:

sp.a Gent / Rudy Coddens:  0476 491536

Groen Gent / Elke Decruynaere: 0486 76 24 48